Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Du som ska läsa sfi till våren – ansök om busskort senast 4 december 

  Ska du läsa svenska för invandrare, sfi, till våren, så behöver du ansöka om busskort senast 4 december 2022 för att få ditt busskort till januaristarten i tid.Läs mer om busskorten och till ansökan.Lämnas ut i Medborgarservice 14-15 decemberBusskort...
  Utbildning och barnomsorg
 • Vinterns kulturprogram!

  Nu kan du ta del av vinterns kulturprogram! Här hittar du ett brett och varierat utbud av olika kulturaktiviteter.
  Uppleva och göra
 • Föräldracafé – för dig med barn årskurs F-9 eller gymnasiet

  Välkommen till föräldracafé onsdag 30 november, drop-in i Kulturhuset Eden mellan kl. 17:00-19.30. Föräldracaféet vänder sig till dig som har barn i skolåldern; årskurs F-9 eller gymnasieungdomar.
  Omsorg och hjälp
 • Glimtar från Fuxernaskolan åk 7-9 - fredagsteman

  Till elevernas och personalens stora glädje anordnas varje fredag ett tema på Fuxernaskolan. Temat innebär att elever och personal har möjlighet att spexa till vardagen lite extra genom att klä ut sig i den mån som önskas efter ett specifikt bestämt ...
  Utbildning och barnomsorg
 • Julmarknad i Lilla Edet söndag 27 november

  Välkommen till julmarknad i och utanför Kulturhuset Eden, Lilla Edet, söndag 27 november!
  Näringsliv och arbete
 • Anmäl ditt företag för att kunna ta emot gåvobevis

  Kommunen och Edethus vill gynna och värna vårt lokala näringsliv och har därför beslutat att julgåvan till alla medarbetare i år blir ett gåvobevis att nyttja hos lokala företag. Anmäl ditt företag för att kunna ta emot gåvobeviset! Alla företag i Li...
  Näringsliv och arbete
 • Digital föreläsning 7 december - psykisk livräddning

  Är du orolig för någon? Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt- och lungräddning, men hur gör vi för att hjälpa när någon mår psykiskt dåligt?
  Omsorg och hjälp
 • Vi möts på gator och torg och pratar våldsförebyggande arbete

  Kom förbi och prata våldsförebyggande arbete med representanter från polisen och Lilla Edets kommun fredag 25 november kl. 12-14 i centrala Lilla Edet och Lödöse.
  Omsorg och hjälp
 • Ljusmanifestation mot våld i nära relationer idag kl. 18

  Idag onsdag 23 november bjuder Lilla Edets kommun in till en ljusmanifestation mot våld i nära relationer kl. 18-19 på kommunhusets entrétrappa inom ramen för informationskampanjen ”En vecka fri från våld 2022”.
  Omsorg och hjälp
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 22 november

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Tisdag 22 november 2022 kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Föreläsning med Kalle Norwald - om sexuellt och digitalt våld

  Kalle Norwald, känd från TV-programmet ”Gifta vid första ögonkastet” i SVT, föreläser torsdag 24 november kl. 18.00-20.30 i Kulturhuset Eden. Han berättar om sina erfarenheter av sina år på Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset i Stockholm...
  Omsorg och hjälp
 • Dags att planera för färdtjänst under julhelgen

  Västtrafik förutspår att många kommer vilja åka färdtjänst under den kommande julhelgen, särskilt på julafton. Därför uppmanar de dig att boka din resa för julhelgen under perioden 1-16 december för en garanterad plats. Senare bokningar sker i mån av...
  Omsorg och hjälp
 • Kulturlördag - julkul med tomtepyssel lördag 26 november

  Julmys i massor utlovas på lördag under årets sista Kulturlördag i Kulturhuset Eden!Kom och var med på Tomteverkstad med återvinningstema med Farmors Garage och skapa ditt eget pyssel – kanske något för granen eller en julklapp till någon du tycker o...
  Uppleva och göra
 • En vecka fri från våld 2022

  Under vecka 47 deltar Lilla Edets kommun i det nationella initiativet ”En vecka fri från våld”, som belyser det förebyggande arbetet mot våld i nära relationer. Ta del av hela veckans program på lillaedet.se/frifranvald Öppnas i nytt fönster.
  Omsorg och hjälp
 • Snöröjning i kommunen

  Lilla Edets kommun, Trafikverket och fastighetsägarna har ett gemensamt ansvar för att hålla vintervägarna säkra och framkomliga. Här kan du läsa mer om vad som gäller för skottning och halkbekämpning vintertid på de vägar som kommunen ansvarar för.
  Trafik och infrastruktur
 • Ljusmanifestation mot våld i nära relationer

  Onsdag 23 november bjuder Lilla Edets kommun in till en ljusmanifestation mot våld i nära relationer kl. 18-19 på kommunhusets entrétrappa inom ramen för informationskampanjen ”En vecka fri från våld 2022”.
  Omsorg och hjälp
 • Kulturskolans kurser blir avgiftsfria från årsskiftet

  Från och med årsskiftet blir alla Kulturskolans kurser avgiftsfria för dig som är 19 år eller yngre. Beslutet fattades av kommunfullmäktige i juni i år, i samband med att taxor och avgifter för 2023 antogs.
  Utbildning och barnomsorg
 • Föreläsning: Våldet går inte i pension

  Välkommen till föreläsningen ”Våldet går inte i pension – om våld i äldres nära relationer” onsdag 23 november kl. 13.00-15.30 på Träffpunkt Hägern. Alla är välkomna!
  Omsorg och hjälp
 • Elmätarbyten genomförs på uppdrag av Vattenfall Eldistribution

  Efter ett beslut av regeringen, har alla elnätsföretag fått uppdraget att byta ut eller uppgradera elmätarna i hela Sverige till nya, smarta elmätare med flera nya funktioner. Vattenfall Eldistribution har under våren 2021 påbörjat installation av ny...
  Bygga, bo och miljö
 • Nu erbjuds alla inom vård och omsorg möjlighet till heltid

  Efter omfattande förberedelser kan nu Lilla Edets kommun erbjuda alla medarbetare inom vård och omsorg samt funktionsstöd att arbeta heltid. Detta inom ramen för Heltidsresan, en resa som alla landets kommuner ska göra.
  Omsorg och hjälp