Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Ökad synlighet för Kulturhuset Edens arrangemang - och fler sätt att köpa biljetter på

  Programutbudet i Kulturhuset är brett och här finns något för alla. Inte minst i höst, för nu är det mer på gång i Kulturhuset Eden än någonsin!
  Uppleva och göra
 • Alla livsmedelsverksamheter ska lämna uppgifter för omklassning

  Från och med år 2024 kommer kommunen att använda ett nytt sätt för att räkna ut hur mycket kontroll din livsmedelsverksamhet ska få. Livsmedelsverket och alla kommuner i Sverige ska följa nya regler från den 1 januari 2024. Detta innebär att alla liv...
  Näringsliv och arbete
 • Näringslivsveckan 2-6 oktober

  Företagscentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 2–6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!
  Näringsliv och arbete
 • Digital föreläsning: Psykisk livräddning, 26 september

  Är du orolig för någon? Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt- och lungräddning, men hur gör vi för att hjälpa när någon mår psykiskt dåligt?
  Omsorg och hjälp
 • 27 september öppnar ansökan till GRvux yrkesutbildningar med start i januari

  Dags för en yrkesutbildning? Mellan 27 september – 24 oktober är ansökan öppen för GRvux yrkesutbildningar med start i januari.
  Utbildning och barnomsorg
 • Beredskapsveckan 25 september - 1 oktober

  Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten,...
  Kommun och politik
 • Lilla Edet klättrar i ranking av företagsklimatet

  Igår släppte Svenskt Näringsliv årets ranking av Företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Lilla Edet stiger 28 platser och ligger nu på plats 230.
  Näringsliv och arbete
 • Premiär för Klassjoggen!

  I dag genomfördes Klassjoggen för första gången i Lilla Edet! Kommunens alla 1700 grundskoleelever deltog i loppet som arrangeras av Lilla Edets kommun tillsammans med Generation PEP för att främja rörelseglädje och motion bland unga.
  Utbildning och barnomsorg
 • Nya klimatlöften antagna

  Lilla Edets kommun har antagit tio klimatlöften som ska genomföras under 2024-2026.
  Bygga, bo och miljö
 • Lunchmöte för företagare 3 oktober

  Hur har företagsklimatet utvecklats i Lilla Edet? Svenskt Näringsliv och Lilla Edets kommun bjuder in till ett samtal om det lokala företagsklimatet tisdag 3 oktober.
  Näringsliv och arbete
 • Öka sikten - klipp din häck!

  Häckar som växer utanför tomtgräns riskerar att begränsa framkomligheten på gång- och cykelbanor samt att skymma sikten i korsningar, vilket kan medföra en säkerhetsrisk. Därför är det viktigt att du som fastighetsägare har koll på och följer de rikt...
  Trafik och infrastruktur
 • Höstmarknad i Lilla Edet lördag 30 september

  Lördag 30 september är det höstmarknad på torget i centrala Lilla Edet kl. 10-14. Här hittar du både lokalproducerade läckerheter, hantverk och aktiviteter!
  Näringsliv och arbete
 • Nya öppettider för verksamheter på ÅVC

  Från och med måndag 25 september är verksamheter välkomna till återvinningscentralen i Göta under följande öppettider:
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 20 september

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 20 september kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Förälder till tonåring?

  Välkommen att delta i en grupp för tonårsföräldrar. Anmäl dig senast måndag 2 oktober.
  Omsorg och hjälp
 • Nyhetsbrevet Näringsliv, september

  Denna gång kan du läsa om näringslivsveckan 2-6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus, om Lilla Edetdagen, Årets Företagare, Årets Unga Företagare, höstmarknad, företagsbesök hos Skörsbo gård och Thorskogs slott, erb...
  Näringsliv och arbete
 • Möjlighet till markupplåtelse för laddstationer

  Lilla Edets kommun har antagit en laddinfrastrukturplan för att främja en förbättrad infrastruktur för laddfordon. Kommunen utlyser nu möjlighet att teckna avtal om markupplåtelse för publika laddstationer för elfordon vid centrala parkeringar.
  Trafik och infrastruktur
 • Välkommen till invigningen av nya Work & Makerspace!

  Nu är det dags att inviga nya verksamheten Work & Makerspace på Göteborgsvägen 51 i Lilla Edet med ett öppet hus torsdag 28 september kl. 15-18.
  Omsorg och hjälp
 • Idag flaggar vi för Kungen - 50 år på tronen!

  Idag flaggar vi för att fira att Konungen Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Det gör Kungen till Sveriges längst regerande monark genom tiderna. För att uppmärksamma detta har regeringen beslutat att 15 september i år ska vara en tillf...
  Kommun och politik
 • Har du fått medborgarundersökningen hem i brevlådan?

  Lilla Edets kommun vill erbjuda dig som kommuninvånare en så bra service som möjligt. För att kunna göra det är det viktigt att veta hur invånare upplever kommunen. Därför deltar kommunen i en medborgarundersökning som genomförs av Statistikmyndighet...
  Kommun och politik
 • Kom och fira anhörigdagen med Djävulsdansen!

  Fredag 6 oktober är det nationella anhörigdagen och det vill vi såklart uppmärksamma och fira med dig! Därför bjuder Lilla Edets kommun in dig till föreläsningen Djävulsdansen med Sanna Lundell och Ann Söderlund i Kulturhuset Eden. Boka dina gratisbi...
  Omsorg och hjälp
 • Kurs i spädbarnsmassage startar 3 oktober

  Öppna förskolan erbjuder kurs i spädbarnsmassage. Ny kursstart är tisdag 3 oktober och vi träffas sedan fem gånger, på tisdagar.
  Omsorg och hjälp
 • Hur vill du att ditt barn minns dig om 20 år?

  Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Nu erbjuder Lilla Edets kommun föräldrautbildnin...
  Omsorg och hjälp
 • Klassjoggen för alla grundskoleelever onsdag 20 september

  Nu arrangeras Klassjoggen för första gången i Lilla Edet!
  Utbildning och barnomsorg
 • Företagsbesök på Skörsbo Gård

  Skörsbo gård ligger vackert inbäddat i natursköna omgivningar i Västerlanda. Här bor Jessica Olofsson, som driver ett gårdscafé som serverar paleo- och rawfoodfika.
  Näringsliv och arbete
 • I år erbjuds även alla inom funktionsstöd möjlighet till heltid

  I december 2022 fick alla anställda inom vård och omsorg erbjudande om att arbeta heltid som en del i heltidsresan. I år får även alla medarbetare inom funktionsstöd erbjudandet.
  Omsorg och hjälp
 • Ellbo Åkeri fick utmärkelsen Årets Företagare i Lilla Edet

  I våras utnämndes Robert Johansson som driver Ellbo Åkeri tillsammans med sin fru Maria Olsson och sonen William Johansson till Årets Företagare i Lilla Edet.
  Näringsliv och arbete
 • Skredsäkringsåtgärd genomförs vid Smörkullen

  Med start under vecka 36 genomför Lilla Edets kommun, i samverkan med Statens geotekniska institut (SGI), ett åtgärdsarbete vid Smörkullen i Lilla Edet för ökad stabilitet och minskad risk för skred. Arbetet beräknas vara klart under 2023.
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunen får bidrag för stärkt arbetsmarknadsetablering

  Lilla Edets kommun satsar på en stärkt arbetsmarknadsetablering för utrikesfödda personer som inte har utbildning och saknar tillräckliga språkkunskaper. För detta projekt har kommunen fått ett ekonomiskt bidrag från Länsstyrelsen.
  Näringsliv och arbete
 • Kommunerna tar över insamlingen av förpackningsavfall 2024

  En ny förordning om producentansvar för förpackningar gäller från 1 januari 2024. Kommunerna tar då över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från FTI (Förpackningsinsamlingen).
  Bygga, bo och miljö
 • Lärcentrum öppnar i Lilla Edet

  I dag öppnar Lärcentrum i Lilla Edet. Lärcentrum är en del av Göta älvdalens LärCentrum.
  Utbildning och barnomsorg
 • Välkommen att hämta slaget gräs

  Nu har vi slagit högt gräs på några av våra grönytor i centrala Lilla Edet. Materialet passar bra att använda i exempelvis täckodling. Passa på att hämta slaget gräs innan det som blir kvar samlas upp och körs bort i slutet på denna vecka.
  Bygga, bo och miljö
 • Lilla Edetdagen välbesökt

  Vad härlig Lilla Edetdagen blev och vilket underbart väder vi fick!
  Näringsliv och arbete
 • Ta del av höstens kulturprogram!

  Här hittar du kommunens kulturutbud samlat på ett ställe!
  Uppleva och göra