Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Glad Midsommar till er alla från Lilla Edets kommun!

  Midsommarafton verkar bjuda på fint väder, och även om det hör till med lite skurar då kan vi väl enas om att det inte gör så mycket att bryta vissa traditioner?
  Kommun och politik
 • Nyhetsbrevet Näringsliv, juni

  Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för juni! Denna gång kan du läsa om att Lilla Edets kommun nått bästa resultat hittills i Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimatet, att årskurs 8 från Fuxernaskolan varit ute på prao och om Business Region ...
  Näringsliv och arbete
 • Öppettider kring midsommar

  Under midsommarhelgen skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga.
  Kommun och politik
 • Storsatsning på reningsverket i Lilla Edet

  Kommunen planerar att bygga ut Lilla Edets reningsverk med ytterligare reningsbassänger och en ny drift- och personalbyggnad. Detta för att förbättra arbetsmiljön, effektivisera verksamheten och säkerställa att anläggningen kan möta dagens och framti...
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 19 juni

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 19 juni kl. 17.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall kring midsommar

  Du ser alla avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall i tabellen nedan.
  Bygga, bo och miljö
 • Välkommen att söka höstens kurser på Kulturskolan!

  På Kulturskolan i Lilla Edet har du möjlighet att lära dig något nytt, få utlopp för din kreativitet, utveckla idéer och träffa andra likasinnade.Kulturskolan har många olika kurser att välja bland inom områdena musik, sång, dans, rytmik, film och bi...
  Uppleva och göra
 • Arkeologisk förstudie genomförd på Lödöse torg

  Kommunen har under flera år arbetat med planerna för en ombyggnation av Lödöse torg. 2019 fördes medborgardialog där kommuninvånare fick tycka till om vad de tyckte var viktigt att det skulle finnas på torget. Utifrån den dialogen har ett gestaltning...
  Bygga, bo och miljö
 • Avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall kring midsommar

  Du ser alla avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall i tabellen nedan.
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunen flaggar under West Pride

  Under vecka 24, 10-16 juni, pågår West Pride. Lilla Edets kommun passar också på att hylla mångfald och olikheter och belysa begränsande normer i samhället. Därför flaggar vi med regnbågsflaggan på kommunens officiella flaggstänger under hela veckan.
  Kommun och politik
 • Vädergudarna är inte med oss – allsångspremiären flyttas till Kulturhuset Eden

  SMHI har gått ut med gul varning för skyfallsliknande regn i vårt område idag, onsdag 12 juni. Därför flyttar vi kvällens allsång - tema dansband med Peter Danielsson - till Kulturhuset Eden i stället.
  Uppleva och göra
 • SKR:s ordförande besökte Lilla Edets kommun

  I måndags besökte Anders Henriksson, ordförande Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) Lilla Edets kommun.
  Kommun och politik
 • Strömsskolans elever sålde majblommor som aldrig förr!

  För fjärde året i rad så lyckas eleverna i Strömsskolans årskurs 3-6 slå rekord i majblommeförsäljning igen! I år lyckades eleverna slå sitt tidigare rekord med 50 000 kronor och årets försäljning landade på hela 196 645 kronor. Fantastiskt jobbat!
  Utbildning och barnomsorg
 • Vinnare av miljöpriset 2024 - EDET FK:s flickjuniorer

  Varje år delar Lilla Edets kommun ut ett miljöpris för att uppmärksamma en enskild person, ett företag, en verksamhet eller organisation som har gjort en värdefull insats för miljön. I år gratulerar vi EDET FK:s flickjuniorer som vinnare av miljöpris...
  Bygga, bo och miljö
 • Vad händer efter valet till Europaparlamentet?

  När röstningen avslutas på valdagen kl. 21 börjar röstmottagarna i varje vallokal räkna röster. Den preliminära resultatrapporteringen kan du följa på valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Kommun och politik
 • Vinnare av utmärkelser 2023 utsedda

  Nu är 2023 års vinnare av bildningsnämndens utmärkelser utsedda! Vi säger grattis till kulturpristagare Michaela Lyrehed Edwartz, kulturstipendiat Christopher Malmqvist och ungdomspristagare Mio Markarström!
  Utbildning och barnomsorg
 • Kunskapslyft för ökat välmående bland äldre

  Personalen på Lilla Edets kommuns tre äldreboenden och kostenhet har under våren genomgått ett kunskapslyft med syfte att höja kvaliteten kring måltidsupplevelser och i högre grad förebygga undernäring hos äldre.
  Omsorg och hjälp
 • Härligt nationaldagsfirande i Ströms slottspark

  Vilken härlig nationaldag det blev, och vilken tur vi hade med vädret medan festligheterna pågick i Ströms slottspark. Tack till alla er besökare som kom och förgyllde dagen!
  Uppleva och göra
 • Snart skolavslutning - ditt nej till alkohol är viktigt

  Även om allt färre tonåringar dricker alkohol är det många som tänker att sommarlovet och framför allt skolavslutningen hör ihop med fest och alkohol. Om din tonåring dricker alkohol ökar risken för att råka illa ut.
  Omsorg och hjälp
 • En gräsklippningsstrategi som gynnar biologisk mångfald

  Sedan några år tillbaka har Lilla Edets kommun en ny plan för gräsklippning, med både gynnad biologisk mångfald och kostnadseffektivitet som vinst.
  Bygga, bo och miljö
 • Nationaldagsfirande i Ströms slottspark torsdag 6 juni

  Välkommen till ett härligt nationaldagsfirande i Ströms slottspark! Dagen bjuder på uppträdanden och aktiviteter för alla åldrar - bland annat uppträder Sonja Aldén, en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Föreningslivet medverkar och visar upp sina...
  Uppleva och göra