Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Planerad flygning med drönare på Strömssidan längs älven

  Kommunens geodataenhet flyger med drönare längs älven på Strömssidan fredag 2 juni mellan kl. 11-13. Drönaren kommer att röra sig bland annat över Berg Östra längs älven och över Ströms slottspark.
  Bygga, bo och miljö
 • Avrådan från att elda utomhus

  Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. När det blåser och marken är torr ökar risken för att elden sprider sig. Räddningstjänsten Storgöteborg, som Lilla Edets kommun ingår i, avråder från att elda och uppmanar till stor försiktighet om du tro...
  Kommun och politik
 • Renspolning av vattenledningar i Lödöse vecka 23

  Pollex AB kommer under vecka 23 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Lödöse på uppdrag av Lilla Edets kommun. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med smak, lukt och missfärgat vatten som i ...
  Bygga, bo och miljö
 • Anmäl dig till Skilda världar

  "Skilda världar" är en stödgrupp för barn 7-12 år som har föräldrar som lever åtskilda av olika anledningar. Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla. Tisdag 5 september startar nästa grupp. Sista dag för anmälan är tisdag 22 augusti.
  Omsorg och hjälp
 • Öppettider kring Kristi himmelsfärds dag

  Kring Kristi himmelsfärds dag skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga.
  Serviceinformation
 • Anmälan till simskolan öppnar fredag 19 maj kl. 12.00

  Fredag 19 maj kl. 12.00 öppnar anmälan till sommarens simskola. Simskolan äger rum 31 juli-11 augusti vid Bodasjön, Prässebo.
  Utbildning och barnomsorg
 • Strömsskolan slår rekord i majblommeförsäljning - igen!

  Det är en tradition på Strömsskolan att eleverna säljer majblommor – och nu har de slagit sitt rekord igen!
  Uppleva och göra
 • Kulturprogrammet för sommaren

  Nu har det kommit, alldeles färskt från tryckeriet – sommarens kulturprogram för juni-augusti.
  Uppleva och göra
 • Nu söker vi dig som vill bli kontaktperson!

  Har du ett engagemang och intresse av att dela din fritid med en människa i en annan situation? Just nu är behovet av kontaktpersoner till personer med funktionsnedsättning stort i Lilla Edets kommun.
  Omsorg och hjälp
 • Förskolorna lär barnen om naturen

  På kommunens förskolor lär sig barnen om naturen på en mängd olika sätt. Vi besöker Ekaråsens förskola för att se hur barnen där får denna kunskap till sig.
  Utbildning och barnomsorg
 • Skydda dig mot bedrägerier

  Bedrägeriförsöken ökar och har kommit att bli ett stort samhällsproblem. Just nu pekar Polisens siffror på att ovanligt många bedragare är i farten i vårt område. Bedragarnas metoder ändras hela tiden. Ju mer du känner till om hur det kan gå till, de...
  Omsorg och hjälp
 • Strömsskolans årskurs 4 vann i tävlingen ”Skapa klimatsmarta snilleblixtar” med miljöapp

  Vi säger grattis till årskurs 4 på Strömsskolan som vann fjärdeplats i tävlingen ”Skapa klimatsmarta snilleblixtar” med sin idé om en miljöapp.
  Utbildning och barnomsorg
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 maj

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 maj kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Slussplanerna i Lilla Edet börjar ta mer konkret form

  Nu har Trafikverket bestämt mer exakt var den nya slussen och farleden i Lilla Edet ska ligga. Det gör att de nu kan börja titta närmare på vilka och vad som kommer att påverkas av bygget. Ett nytt samråd väntar efter årsskiftet.
  Trafik och infrastruktur
 • Försäljning av Tingbergshallen - ”Barracudan”

  Lilla Edets kommun säljer nu Tingbergshallen (känd som "Barracudan") till högstbjudande genom anbudsförfarande. Hallen är från 1988 och stängdes för verksamhet 2019. Hallen är en tälthall med måtten 48x19 m, duk upptill och plåt nertill. Nedmonteras ...
  Kommun och politik
 • Nu införs Lilla Edet-modellen

  Barn har rätt till en trygg vardag där deras behov blir tillgodosedda. Därför införs Lilla Edet-modellen efter tidigare politiska beslut. Som ett första steg testas modellen på två av kommunens förskolor med start under våren 2023.
  Omsorg och hjälp