Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Föreläsning och frukost för företagande kvinnor på internationella kvinnodagen 8 mars

  Välkommen till en kostnadsfri frukostföreläsning för företagande kvinnor i Lilla Edets kommun. Fredag 8 mars kl. 08.30 har du möjlighet att lyssna till Therese Albrechtson i Disponentvillan i Göta med hennes föreläsning Våga vinna.
  Näringsliv och arbete
 • Äggjakt på skärtorsdag

  Påsken inleds med äggjakt! Skärtorsdag 28 mars kl. 12.00 börjar äggjakten i Lilla Edets centrum, Lödöse och Ström. Du är väl med och letar?
  Näringsliv och arbete
 • Möjlighet att erbjuda prao-plats?

  Nu söker vi arbetsgivare som kan tänka sig att ta emot en praoelev under en eller två veckor i vår. Fuxernaskolans årskurs 8 A-C har prao vecka 20 och 8 D-F vecka 21.
  Utbildning och barnomsorg
 • Öppet Hus på Högskolan Väst lördag 16 mars

  Funderar du på att börja plugga på Högskolan Väst? Är du nyfiken på hur det ser ut på campus? På Öppet Hus lördag 16 mars svarar Högskolan Väst på dina frågor om sina utbildningar och studentlivet i Trollhättan.
  Utbildning och barnomsorg
 • Lilla Edets kommun flaggar för att stötta Ukraina

  Lördag 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.
  Kommun och politik
 • Stöd för dig som har en anhörig med beroendeproblem

  Runt varje person med ett beroende finns anhöriga som påverkas. Nu erbjuder Lilla Edets kommun anhörigstöd i grupp till dig som lever nära en person med ett beroende.
  Omsorg och hjälp
 • Anmälningsplikt på kyltorn införs

  Regeringen har beslutat att införa anmälningsplikt för kyltorn för att förebygga risken för spridning av legionella. Kyltorn som inte sköts på rätt sätt kan utgöra en risk för spridning av legionella. Även om antalet dokumenterade fall är relativt få...
  Bygga, bo och miljö
 • Företagare? Delta i årets äggjakt!

  Snart är det påsk och handlarna i Lilla Edet tillsammans med FöretagsCentrum bjuder in företag att delta i den alltid lika populära äggjakten!
  Näringsliv och arbete
 • Ivana Egert ny sektorchef för sektor samhälle

  Ivana Egert blir ny sektorchef för sektor samhälle i Lilla Edets kommun, det beslutade en enad kommunstyrelse nu på morgonen. Ivana är bosatt i Uddevalla och arbetar idag som avdelningschef för verksamheterna måltid och lokalvård som är en del av sam...
  Kommun och politik
 • Högskolan Västs utbildningsmässa i Trollhättan 13 mars

  Välkommen att besöka Högskolan Västs stora utbildningsmässa i Trollhättan onsdag 13 mars. Där får du både information och inspiration inför framtida studie- och yrkesval.
  Utbildning och barnomsorg
 • Vårens kulturprogram är här!

  Nu kan du ta del av vårens kulturprogram för mars-maj! Här hittar du ett brett och varierat utbud av olika kulturaktiviteter.
  Uppleva och göra
 • Feriejobb för ungdomar 2024

  Du som är född 2006 och 2007 och är skriven i Lilla Edets kommun kan nu söka feriejobb för sommaren 2024. Sista ansökningsdag är söndag 17 mars.
  Näringsliv och arbete
 • Gruppsamtal för dig som har problem med alkohol, droger eller spel

  Behöver du stöd i att bli fri från ett beroende? Nu erbjuder Lilla Edets kommun behandling i grupp för dig som är över 18 år och har en beroendeproblematik. Start måndag 4 mars. Sista dag för anmälan är torsdag 29 februari.
  Omsorg och hjälp
 • Hyllad film med syskonpar från Lilla Edet valdes ut av fritidsgården Kosmos elever som sportlovsbio

  Under sportlovet arrangerade fritidsgården Kosmos filmvisning i biosalongen på Kulturhuset Eden. Eleverna hade själva valt ut filmen; Exodus, en modern road-movie som handlar om flyktingvågen. Speciellt inbjudna till filmvisningen var också två av sk...
  Utbildning och barnomsorg
 • Begränsad framkomlighet på del av Göteborgsvägen och del av Fuxernavägen avstängd

  Lilla Edets kommun kommer genom entreprenör Hakab AB att lägga om vatten- och avloppsledningar i delar av Fuxernavägen och Göteborgsvägen, Lilla Edet. Arbetet syftar till att förnya och rusta upp ledningsnätet – vatten, spillvatten och dagvatten. På ...
  Bygga, bo och miljö
 • YH-mässa i Göteborg 14 mars

  Går du i studietankar? Då är ett besök på studentum.se:s YH-mässa det perfekta tillfället att få svar på alla frågor du kan tänkas ha inför ditt kommande utbildningsval!
  Utbildning och barnomsorg
 • Inspirationsföreläsning 20 mars – matglädje och näringsrik kost för barn 0-6 år

  Vilken betydelse har kosten? Hur påverkar kosten hur ditt barn mår och beter sig? Varför är grönsaker viktigt? Och vilken dryck är bäst för att släcka törsten? Väkommen till en inspirationsföreläsning kvällen 20 mars.
  Uppleva och göra
 • Värdskap och bemötande - att skapa mervärde och hållbarhet i ditt företag

  Länsstyrelsen Västra Götaland erbjuder en kurs som ger dig nya perspektiv, kunskap och tips på hur du som företagare leder arbetet och skapar en välkomnande värdskapskultur.
  Näringsliv och arbete
 • Lilla Edets kommun på en tredjeplats i Sucide Zeros rankning för suicidpreventivt arbete

  För tredje året i rad presenterades i dagarna Suicide Zeros undersökning där 231 av landets 290 kommuner deltar. Där placerar sig Lilla Edets kommun på en tredjeplats, tillsammans med Kramfors, Skara, Götene och Umeå. Bäst arbete i landet i att föreb...
  Omsorg och hjälp
 • Orange varning - Plötslig ishalka och isbeläggning

  Under måndagen väntas ganska kraftigt underkylt regn i vårt område samtidigt som det är minusgrader i marknivå vilket bland annat kan leda till mycket besvärligt väglag. SMHI varnar för plötslig ishalka och isbeläggning utmed västkusten och inåt land...
  Kommun och politik
 • Edsgatan avstängd etappvis på grund av VA-arbete

  Lilla Edets kommun lägger genom entreprenör Markbygg Anläggning Väst AB om vatten- och avloppsledningar i Edsgatan, Lilla Edet. Arbetet syftar till att förnya och rusta upp ledningsnätet för dricksvatten, spillvatten och dagvatten. På så vis säkerstä...
  Bygga, bo och miljö
 • Peter Almgren ny chef för sektor socialtjänst

  15 januari började Peter Almgren som ny sektorchef för sektor socialtjänst.
  – Jag uppfattar en närhet och gemenskap i kommunen, vilket är goda förutsättningar för att göra skillnad, forma förändring och skapa starka band med kommuninvånarna som behöve...

  Omsorg och hjälp
 • Välkommen att hämta gratis isgrus!

  Isigt och halt hemma där du behöver ta dig fram?
  Om du som privatperson har behov av att halkbekämpa på din fastighet kan du nu hämta en hink med isgrus på flera platser i kommunen utan kostnad.

  Trafik och infrastruktur
 • Digital föreläsning: Hjärnan, skärmen och stillasittande

  Många känner nog igen sig i att det kan vara svårt att få till hållbara
  levnadsvanor. Stress, digitaliseringen och ständiga krav från omgivningen
  gör att många kämpar med att få balans i sina grundbehov. Hur ska vi göra för att få till förändring som...

  Uppleva och göra
 • Nyhetsbrevet Näringsliv, februari

  Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för februari! Denna gång kan du bland annat läsa om nomineringen till miljöpriset, Frendo Lilla Edet Preem som nu är ombud för ATG och Svenska Spel och den kommande näringslivsmässan Lilla Edetmässan 19-20 april.Missa ...
  Näringsliv och arbete