Företagsbesök hos Style By Katinka

Fyra personer ler in i kameran. De två kvinnorna i mitten håller ett diplom och den ena håller i en liten hund.

Hos Style By Katinka. Från vänster: Kajsa Jernqvist näringslivsutvecklare, Julia Färjhage kommunalråd, Emelie Klar Style By Katinka samt Frej Dristig kommunalråd.

Nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka lokala företag för att samtala kring bland annat företagsklimat. I onsdags träffade de Emelie Klar, som driver homestyling företaget Style By Katinka, som har sin bas på varvsområdet i Lödöse.

Emelie har drivit företaget sedan 2019 efter att ha arbetat inom konfektion på en stor kedja i många år. I företagets lokal finns lagret där äldre vintagemöbler samsas med nya textilier och inredningsdetaljer som vaser, lampor och prydnadsföremål. Färgskalan drar åt skandinaviskt håll med mycket jordfärger och textil i naturnära material.

Ofta handlar företagets uppdrag om homestyling innan försäljning av bostäder och Emelie har en del upparbetade samarbeten med mäklare, bland annat med Svenska Mäklarhuset SMH i Lilla Edet.

— Går vi ihop och samarbetar flera aktörer tillsammans mot samma mål i våra olika nischer, så stärker vi varandra, säger Emelie.

Style By Katinka hjälper också till att styla och inreda offentliga miljöer, som kontor och kundmiljöer, men också privatbostäder. Många av företagets uppdrag kommer från närliggande kommuner som Uddevalla och Stenungsund, men Emelie trivs fint med att ha sitt företag etablerat i Lödöse.

— Jag har en dröm att kunna öppna en butik med showroom också, kanske i Lilla Edet. Det hade varit fantastiskt kul att få inreda ett kreativt, vackert skyltfönster och ha försäljning i en del av lokalen också! Det skulle även skapa en annan synlighet för Style By Katinka. Även om jag marknadsför företaget mycket i sociala medier nu, så skulle en butik synas på ett annat sätt och för en annan kundgrupp. Då hade jag kunnat ha mer försäljning av inredning också.

Vi tackar för besöket och önskar Emelie och Style By Katinka lycka till i framtiden!

Läs mer om Style By Katinka på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 19-26 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Visionsbild visar hur en triangelformad sluss i Lilla Edet kan komma att utformas.
  • Ett barn med vita handskar står på huk på gräsyta med en halvfull plastpåse 
  • Bild på några grenar med vita blommor men en blå himmel bakom