Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 april

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 april kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Inbjudan till informationsmöte om grannsamverkan kvällen 16 april

  Vid grannsamverkan samarbetar du och dina grannar tillsammans för att öka tryggheten och minska brottsligheten i ert område. Är du intresserad av att starta upp ett grannsamverkansområde där du bor? Eller ingår du kanske redan i ett sådant? Välkommen...
  Kommun och politik
 • Problem med kartan för slamtömning

  På grund av tekniska problem fungerar inte kartan där du kan se vilken månad du har slamtömning. Detta påverkar enbart själva kartan och slamtömningen utförs som planerat.
  Kommun och politik
 • Gul varning - Vind i kombination med snöfall

  Från torsdag morgon tidvis ymnigt snöfall och frisk ostlig vind som kan medföra problem i trafiken. I dagsläget gäller varningen torsdag 4 april mellan kl. 08.00-20.00.
  Kommun och politik
 • Orange varning - Ymnigt snöfall och friska vindar

  Under tisdagen väntas ymnigt snöfall tillsammans med friska vindar i vårt område. SMHI varnar därför för bland annat stora trafikproblem. I dagsläget gäller varningen tisdag 2 april mellan kl. 08.00-21.00.
  Kommun och politik
 • Årets servicemätning är igång!

  Nu startar årets servicemätning via telefon och e-post. Servicemätningen gör Lilla Edets kommun för att vi vill veta mer om hur du upplever vår service och vårt bemötande när du är i kontakt med oss. Mätningen pågår under två månader och ditt svar är...
  Kommun och politik
 • Föreläsning med Therese Albrechtson för företagande kvinnor på internationella kvinnodagen

  På internationella kvinnodagen fredag 8 mars höll Therese Albrechtson en föreläsning för företagande kvinnor i vår kommun. Föreläsningen Våga vinna drog full salong i Disponentvillan i Göta och innan föreläsningen gavs möjlighet till nätverkande över...
  Kommun och politik
 • Internationella kvinnodagen 8 mars

  Idag vill vi uppmärksamma att det är den internationella kvinnodagen! Internationella kvinnodagen är ett tillfälle att erkänna de framsteg som har gjorts för att uppnå jämställdhet, samtidigt som det lyfter fram det arbete som fortfarande behövs för ...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 6 mars

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 6 mars kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Mobila poliskontoret i Lilla Edet arbetar på nytt sätt

  Sedan några veckor tillbaka har mobila poliskontoret inga fasta besökstider i Lilla Edet. I stället kan du träffa på dem under varierande veckodagar vid parkeringen utanför ICA Boström och då ofta mellan kl. 10-14. Oftast blir det, liksom tidigare, e...
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun flaggar för att stötta Ukraina

  Lördag 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.
  Kommun och politik
 • Ivana Egert ny sektorchef för sektor samhälle

  Ivana Egert blir ny sektorchef för sektor samhälle i Lilla Edets kommun, det beslutade en enad kommunstyrelse nu på morgonen. Ivana är bosatt i Uddevalla och arbetar idag som avdelningschef för verksamheterna måltid och lokalvård som är en del av sam...
  Kommun och politik
 • Orange varning - Plötslig ishalka och isbeläggning

  Under måndagen väntas ganska kraftigt underkylt regn i vårt område samtidigt som det är minusgrader i marknivå vilket bland annat kan leda till mycket besvärligt väglag. SMHI varnar för plötslig ishalka och isbeläggning utmed västkusten och inåt land...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 31 januari

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 31 januari kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Halt väglag försvårar avfallshämtningen

  Det mycket hala väglaget gör att vi har problem att framföra våra avfallsfordon på ett säkert sätt på vägarna. Detta medför att vi inte kan tömma avfallskärlen enligt schema. Låt därför ditt avfallskärl stå kvar på tömningsstället tills vi tömt det. ...
  Kommun och politik
 • Öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen

  Under storhelger skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga. Här ser du våra öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 21 december

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Torsdag 21 december kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige ett extra sammanträde.
  Kommun och politik
 • Tänk på brandrisken - glöm inte att släcka ljusen

  Under advent och jul är det extra mysigt att tända levande ljus. Tyvärr är det även under denna tid som flest bränder inträffar.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 13 december

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 13 december kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Medarbetare som arbetat inom kommunen 25 år uppvaktades på Thorskogs slott

  Måndag 27 november hade vi glädjen att uppvakta anställda som har arbetat i Lilla Edets kommun i 25 år med trerättersmiddag, tal och gåvor på Thorskogs slott.
  Kommun och politik