Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Beredskapsveckan 25 september - 1 oktober

  Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten,...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 20 september

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 20 september kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Idag flaggar vi för Kungen - 50 år på tronen!

  Idag flaggar vi för att fira att Konungen Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Det gör Kungen till Sveriges längst regerande monark genom tiderna. För att uppmärksamma detta har regeringen beslutat att 15 september i år ska vara en tillf...
  Kommun och politik
 • Har du fått medborgarundersökningen hem i brevlådan?

  Lilla Edets kommun vill erbjuda dig som kommuninvånare en så bra service som möjligt. För att kunna göra det är det viktigt att veta hur invånare upplever kommunen. Därför deltar kommunen i en medborgarundersökning som genomförs av Statistikmyndighet...
  Kommun och politik
 • Eldningsförbudet upphör

  Fredag 7 juli kl. 15.00 hävs eldningsförbudet i Lilla Edets kommun. Nu är det inte lika torrt i skog och mark längre.
  Kommun och politik
 • Öppettider kring midsommar

  Under midsommarhelgen skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 21 juni

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 21 juni kl. 17.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Sanny Mattelin slutar som VD på EdetHus

  Sanny Mattelin, VD på EdetHus sedan 1 augusti 2022, lämnar sin tjänst. Sanny kommer att vara kvar på EdetHus fram tills han tillträder sin nya tjänst som VD på AB Eidar i Trollhättan 11 december. Styrelsen för EdetHus har inlett processen med att rek...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 maj

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 maj kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Försäljning av Tingbergshallen - ”Barracudan”

  Lilla Edets kommun säljer nu Tingbergshallen (känd som "Barracudan") till högstbjudande genom anbudsförfarande. Hallen är från 1988 och stängdes för verksamhet 2019. Hallen är en tälthall med måtten 48x19 m, duk upptill och plåt nertill. Nedmonteras ...
  Kommun och politik
 • Landshövdingen besökte kommunen

  Landshövding Sten Tolgfors är på rundresa i Västra Götaland för att besöka alla 49 kommuner. Idag var det Lilla Edets kommun på tur. Han välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Julia Färjhage och oppositionsråd Frej Dristig.
  Kommun och politik
 • Påsklovspeppa med Pep Kilometern!

  Snart är det påsklov och vi vill uppmuntra alla lediga barn och familjer att delta i Pep Kilometern – Lilla Edets kommun är med i Generation Pep!
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 5 april

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 5 april kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun mäter nöjdhet kring service och bemötande 

  Lilla Edets kommun mäter under mars till maj 2023 hur nöjda våra invånare är i sina kontakter med oss. Efter att du varit i kontakt med kommunen via telefon eller e-post kan du komma att bli kontaktad via sms eller e-post för att svara på en kort enk...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 8 mars

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 8 mars kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Först ut i Västra Götaland att som kommun delta i modellkoncept för jämställdhet

  Nu går Lilla Edets kommun in i ett två år långt modellkoncept för jämställdhet, ett projekt som drivs av Sveriges kommuner och regioner, SKR. Och det vill vi gärna berätta om just i dag 8 mars - på internationella kvinnodagen!
  Kommun och politik
 • Vädervarning från SMHI: Vind i kombination med tidvis kraftigt snöfall 7 mars

  Under tisdag och onsdag, 7-8 mars, väntas tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott. SMHI har utfärdat en orange varning för Norra Götaland och Östra Svealand.
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun flaggar för Ukraina

  Den 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.
  Kommun och politik
 • Starkt positivt ekonomiskt resultat för 2022

  Lilla Edets kommun redovisar ett positivt resultat för 2022 på 22,4 miljoner kronor, vilket är 6 miljoner kronor bättre än budgeterat. Det visar det preliminära bokslutet för 2022 som nu är klart.
  Kommun och politik
 • MSB ökar kunskaperna kring terrorberedskap

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
  Kommun och politik