Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Glad Midsommar till er alla från Lilla Edets kommun!

  Midsommarafton verkar bjuda på fint väder, och även om det hör till med lite skurar då kan vi väl enas om att det inte gör så mycket att bryta vissa traditioner?
  Kommun och politik
 • Öppettider kring midsommar

  Under midsommarhelgen skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 19 juni

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 19 juni kl. 17.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Kommunen flaggar under West Pride

  Under vecka 24, 10-16 juni, pågår West Pride. Lilla Edets kommun passar också på att hylla mångfald och olikheter och belysa begränsande normer i samhället. Därför flaggar vi med regnbågsflaggan på kommunens officiella flaggstänger under hela veckan.
  Kommun och politik
 • SKR:s ordförande besökte Lilla Edets kommun

  I måndags besökte Anders Henriksson, ordförande Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) Lilla Edets kommun.
  Kommun och politik
 • Vad händer efter valet till Europaparlamentet?

  När röstningen avslutas på valdagen kl. 21 börjar röstmottagarna i varje vallokal räkna röster. Den preliminära resultatrapporteringen kan du följa på valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Kommun och politik
 • Använd appen "Brandrisk ute" för att se när det är säkert att elda

  Även om det är underbart med sol och värme leder det ju tyvärr också till att det blir torrt i skog och mark. Just nu är det stor till extremt stor brandrisk i hela länet och trots att det ännu inte är eldningsförbud bör du vara väldigt försiktig om ...
  Kommun och politik
 • Förtidsröstningen till EU-valet startar onsdag 22 maj

  Onsdag 22 maj startar förtidsröstningen i EU-valet.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 7 maj

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Tisdag 7 maj kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Så tycker unga i Lilla Edet om sina liv

  Under hösten 2023 fick ungdomar i årskurs 8 i grundskolan i Lilla Edets kommun svara på frågor om sin livssituation i enkäten Lupp – lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Nu finns resultaten att ta del av i en rapport.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 april

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 april kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Inbjudan till informationsmöte om grannsamverkan kvällen 16 april

  Vid grannsamverkan samarbetar du och dina grannar tillsammans för att öka tryggheten och minska brottsligheten i ert område. Är du intresserad av att starta upp ett grannsamverkansområde där du bor? Eller ingår du kanske redan i ett sådant? Välkommen...
  Kommun och politik
 • Problem med kartan för slamtömning

  På grund av tekniska problem fungerar inte kartan där du kan se vilken månad du har slamtömning. Detta påverkar enbart själva kartan och slamtömningen utförs som planerat.
  Kommun och politik
 • Gul varning - Vind i kombination med snöfall

  Från torsdag morgon tidvis ymnigt snöfall och frisk ostlig vind som kan medföra problem i trafiken. I dagsläget gäller varningen torsdag 4 april mellan kl. 08.00-20.00.
  Kommun och politik
 • Orange varning - Ymnigt snöfall och friska vindar

  Under tisdagen väntas ymnigt snöfall tillsammans med friska vindar i vårt område. SMHI varnar därför för bland annat stora trafikproblem. I dagsläget gäller varningen tisdag 2 april mellan kl. 08.00-21.00.
  Kommun och politik
 • Årets servicemätning är igång!

  Nu startar årets servicemätning via telefon och e-post. Servicemätningen gör Lilla Edets kommun för att vi vill veta mer om hur du upplever vår service och vårt bemötande när du är i kontakt med oss. Mätningen pågår under två månader och ditt svar är...
  Kommun och politik
 • Föreläsning med Therese Albrechtson för företagande kvinnor på internationella kvinnodagen

  På internationella kvinnodagen fredag 8 mars höll Therese Albrechtson en föreläsning för företagande kvinnor i vår kommun. Föreläsningen Våga vinna drog full salong i Disponentvillan i Göta och innan föreläsningen gavs möjlighet till nätverkande över...
  Kommun och politik
 • Internationella kvinnodagen 8 mars

  Idag vill vi uppmärksamma att det är den internationella kvinnodagen! Internationella kvinnodagen är ett tillfälle att erkänna de framsteg som har gjorts för att uppnå jämställdhet, samtidigt som det lyfter fram det arbete som fortfarande behövs för ...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 6 mars

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 6 mars kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Mobila poliskontoret i Lilla Edet arbetar på nytt sätt

  Sedan några veckor tillbaka har mobila poliskontoret inga fasta besökstider i Lilla Edet. I stället kan du träffa på dem under varierande veckodagar vid parkeringen utanför ICA Boström och då ofta mellan kl. 10-14. Oftast blir det, liksom tidigare, e...
  Kommun och politik