Bygga, bo och miljö

Här hittar du alla kommunens nyheter om bygga, bo och miljö samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Nya klimatlöften antagna

  Lilla Edets kommun har antagit tio klimatlöften som ska genomföras under 2024-2026.
  Bygga, bo och miljö
 • Nya öppettider för verksamheter på ÅVC

  Från och med måndag 25 september är verksamheter välkomna till återvinningscentralen i Göta under följande öppettider:
  Bygga, bo och miljö
 • Skredsäkringsåtgärd genomförs vid Smörkullen

  Med start under vecka 36 genomför Lilla Edets kommun, i samverkan med Statens geotekniska institut (SGI), ett åtgärdsarbete vid Smörkullen i Lilla Edet för ökad stabilitet och minskad risk för skred. Arbetet beräknas vara klart under 2023.
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunerna tar över insamlingen av förpackningsavfall 2024

  En ny förordning om producentansvar för förpackningar gäller från 1 januari 2024. Kommunerna tar då över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från FTI (Förpackningsinsamlingen).
  Bygga, bo och miljö
 • Välkommen att hämta slaget gräs

  Nu har vi slagit högt gräs på några av våra grönytor i centrala Lilla Edet. Materialet passar bra att använda i exempelvis täckodling. Passa på att hämta slaget gräs innan det som blir kvar samlas upp och körs bort i slutet på denna vecka.
  Bygga, bo och miljö
 • Skydda ditt hus mot översvämning

  Den regnar fortfarande en hel del och mycket regn ökar risken för översvämningar. Räddningstjänsten tipsar om saker du bör tänka på och förbereda. Både för att undvika översvämning och förebygga vattenskada i din bostad.
  Bygga, bo och miljö
 • Kalkning av sjöar med helikopter

  Den årliga flygkalkningen av sjöar och våtmarker i de västra delarna av Lilla Edets kommun genomförs i början på vecka 32. Kalkningen sker med helikopter. Senare under sommaren kommer även kalkning ske med båt.
  Bygga, bo och miljö
 • Bidrag för energieffektivisering i småhus

  Nu kan du som äger och bor permanent i ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering hos Boverket.
  Bygga, bo och miljö
 • Satsning på miljöförbättrande åtgärder i Gårdaån

  Nu startar ett flerårigt projekt för att förbättra vattenmiljön i vattendrag som rinner ut i Göta Älv. Gårdaån har valts ut som ett viktigt område. Markägare runt ån kan få hjälp med att genomföra åtgärder.
  Bygga, bo och miljö
 • Utsläpp av slam från Essity i Göta älv

  Under natten till måndagen skedde ett utsläpp av slamhaltigt vatten i Göta älv från Essity pappersbruk i Lilla Edet. Lilla Edets kommuns dricksvatten berörs inte.
  Bygga, bo och miljö
 • Intresserad av hö till foder eller täckodling?

  Nu kan du anmäla ditt intresse för att hämta löshö gratis i samband med slåtter på kommunens ängar. Höet passar som djurfoder och täckodlingsmaterial. Mängden hö är begränsat, först till kvarn gäller.
  Bygga, bo och miljö
 • Tips för att undvika lukt i matavfallskärlet

  Här kommer bästa tipsen för hur du kan hålla det så fräscht och luktfritt som möjligt i ditt matavfallskärl.
  Bygga, bo och miljö
 • Välkommen till kundservice med dina avfallsfrågor

  Avfall- och återvinningsenheten öppnar kundservice. Från och med idag 26 juni kan du nå kundservice via telefonnummer 0520-65 96 55. Telefontiderna är vardagar kl. 9-11.
  Bygga, bo och miljö
 • Välkommen till kundservice med dina avfallsfrågor

  Avfall- och återvinningsenheten öppnar kundservice. Från och med 26 juni kan du nå kundservice via telefonnummer 0520-65 96 55. Telefontiderna är vardagar kl. 9-11.
  Bygga, bo och miljö
 • Inga tecken på algblomning i Bodasjön, Prässebo

  Efter ny inspektion av vattnet vid badplatsen i Prässebo under morgonen fredag 16 juni har miljöenheten konstaterat att det inte längre finns några tecken på algblomning.
  Bygga, bo och miljö
 • Se över era vägar och vändplatser

  För att ditt avfall ska kunna hämtas på ett säkert sätt är trafiksäkerhet och framkomlighet på vägar avgörande. För att möjliggöra detta är det viktigt att du, som äger din väg själv eller tillsammans i en vägförening, ser över dina vägar och vändpla...
  Bygga, bo och miljö
 • Gör en insats för miljön och pryd hemmet med vacker blombukett

  Nu blommar blomsterlupinerna vackert i vita, rosa och lila färger. Tyvärr har arten en negativ påverkan på vår miljö. Du kan göra skillnad genom att plocka växten nu vid den tidiga blomningen. Se bara till att slänga buketten med restavfallet sedan n...
  Bygga, bo och miljö
 • Planerad flygning med drönare på Strömssidan längs älven

  Kommunens geodataenhet flyger med drönare längs älven på Strömssidan fredag 2 juni mellan kl. 11-13. Drönaren kommer att röra sig bland annat över Berg Östra längs älven och över Ströms slottspark.
  Bygga, bo och miljö
 • Hundratals barn plockar skräp!

  Under nästa vecka kommer flera hundra barn från förskolor, grundskolor, dagmammor och grundsärskola att plocka skräp i vår kommun. Både kommunala och privata skolor deltar.
  Bygga, bo och miljö
 • Många besökte Bokvällen

  Fullt hus blev det när många glada kommuninvånare igår tisdag 18 april besökte Bokvällen i Kulturhuset Eden. Ett öppet hus där besökarna och representanter från kommunens olika verksamheter som arbetar med bostadsrelaterade frågor och samhällsutveckl...
  Bygga, bo och miljö