Bygga, bo och miljö

Här hittar du alla kommunens nyheter om bygga, bo och miljö samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Anmälningsplikt på kyltorn införs

  Regeringen har beslutat att införa anmälningsplikt för kyltorn för att förebygga risken för spridning av legionella. Kyltorn som inte sköts på rätt sätt kan utgöra en risk för spridning av legionella. Även om antalet dokumenterade fall är relativt få...
  Bygga, bo och miljö
 • Ny entreprenör för slamtömning

  Lilla Edets kommun byter entreprenör för slamtömning. Från och med 1 april 2024 kommer företaget Centralen utföra slamtömning på uppdrag av Lilla Edets kommun.
  Bygga, bo och miljö
 • Skabbräv kan behöva avlivas i Lilla Edet

  Kommunen har informerats om att en skabbräv rör sig i Lilla Edet. Kommunjägare kommer åka ut för att försöka hitta räven och vid behov avliva den för att den ska slippa lida och för att skydda andra djur från att bli smittade. Det innebär att skottlo...
  Bygga, bo och miljö
 • Dags att nominera till årets miljöpris

  Nu är det dags att nominera till årets miljöpris! Priset går till en enskild person, ett företag eller en organisation som gjort en värdefull insats för miljön.
  Bygga, bo och miljö
 • Så undviker du fastfruset matavfall

  På grund av vinterkylan som råder riskerar ditt matavfall att frysa fast i ditt matavfallskärl. Det kan medföra att allt ditt matavfall inte lossnar och töms när det ska hämtas.
  Bygga, bo och miljö
 • Spara pengar och miljö – undvik tomgångskörning

  Tomgångskörning orsakar mycket avgaser och föroreningar, vilket varken är bra för vår hälsa eller miljö.
  Bygga, bo och miljö
 • Nyårsfyrverkerier – Att tänka på

  Snart är det nyårsafton och många vill fira in det nya året med fyrverkerier. Tänk på att fyrverkerier alltid ska hanteras med försiktighet. Det är en explosiv vara som kan orsaka allvarliga skador om det hanteras på fel sätt.
  Bygga, bo och miljö
 • När julgranen firat klart...

  Tänk på att uttjänta julgranar inte ska slängas bland hushållsavfallet. Välkommen till återvinningscentralen i Göta med din gran!
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunen tar över insamlingen av förpackningar

  Enligt ett regeringsbeslut om en ny förordning tar landets kommuner över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från FTI (Förpackningsinsamlingen) från och med 1 januari 2024.
  Bygga, bo och miljö
 • Avfallstaxan för 2024 medför nya tjänster

  Onsdag 13 december antog kommunfullmäktige avfallstaxan för 2024. Taxan för avfallsinsamling höjs med 4 procent, vilket ger en ökning på 8 kronor i månaden för ett standardabonnemang. Samtidigt har priset på flera tjänster lämnats oförändrade och någ...
  Bygga, bo och miljö
 • Ny energiplan ska ge energieffektiv kommun

  I december antog kommunfullmäktige en ny energiplan med klimatstrategi för Lilla Edets kommun.
  Bygga, bo och miljö
 • Avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall kring jul och nyår

  Du ser alla avvikande hämtningsdagar för hushållsavfall i tabellen nedan.
  Bygga, bo och miljö
 • Minska din vedförbrukning genom att elda rätt

  I Lilla Edets kommun är det många som eldar med ved för uppvärmning av sin bostad. Här kommer några grundläggande tips för hur du kan göra eldningen mer effektiv och minska din förbrukning av ved. Vilket är positivt både för din ekonomi och vår miljö...
  Bygga, bo och miljö
 • Villa i Tösslanda uthyres

  Välkommen till Tösslanda. Där du har det lantliga 1700-talet kring hörnet med vacker natur och bra promenadstråk. Villan ligger 10 minuter ifrån Lilla Edet, där finner du bland annat matbutiker, vårdcentral och restauranger. På knappa 20 minuter tar ...
  Bygga, bo och miljö
 • Tips för en plånboks- och miljövänlig jul

  Det närmar sig advent och jul. Det är en vacker tid för många, men den kan också kräva resurser. Här har vi samlat tips på hur firandet kan bli snällt mot plånboken och omvärlden.
  Bygga, bo och miljö
 • Föreläsning: Halvera din värmekostnad

  Möt Lars Andrén, författare och en av Sveriges mest anlitade energiföreläsare, i en föreläsning om hur du som villaägare med genomtänkta val kan halvera din värmekostnad. Extra intressant för dig med direkt-el!
  Bygga, bo och miljö
 • Miljöövervakning i ur och skur

  Människans påverkan blir tydlig när vattenkvaliteten mäts under decennier. Följ med bakom kulisserna på provtagning i Torrgårdsvattnet.
  Bygga, bo och miljö
 • Fel avsändare på vattenavläsningskort

  Under veckan har alla som har en vattenmätare fått ett avläsningskort via posten. Tyvärr har det blivit ett tekniskt fel och det står fel avsändare i brevet.
  Bygga, bo och miljö
 • Tomas Reuterberg ny VD på EdetHus

  AB EdetHus har rekryterat en ny VD och det blir Tomas Reuterberg som tillträder 1 maj 2024.
  Bygga, bo och miljö
 • Jag och världen - temaveckor i Kulturhuset Eden

  Välkommen till temaveckor i Kulturhuset Eden! Vad vet du om vår omvärld – och om vår lokala värld här i Lilla Edets kommun? Ta del av utställningar, boktips för alla åldrar, pyssel för barn och en tipspromenad med fina priser.Tisdag 24 oktober är det...
  Bygga, bo och miljö