Kontaktfamilj

Det finns många barn som behöver kontakt med vuxna utöver sina egna föräldrar liksom ett annat familjesammanhang. I Lilla Edets kommun finns nu ett stor behov av kontaktfamiljer.

En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ungdom i sitt hem en eller ett par gånger i månaden. När barnet kommer på besök gör man vardagliga saker, spännande utflykter är inte det viktigaste. Huvudsaken är att man tar sig tid med barnet. Att vara kontaktfamilj kräver engagemang men det ger också mycket glädje.

Vad händer om vi lämnar intresse att bli kontaktfamilj?

Innan ni kan bli kontaktfamilj gör vi en utredning av er situation i form av en intervju. Det gör vi för att kunna bedöma om ni passar för uppdraget och för att kunna göra bra matchningar mellan kontaktfamilj och de som behöver stöd. I samband med utredningen kommer ni behöva lämna utdrag från belastningsregistret.

Ersättning

Att vara kontaktfamilj betyder inte att du/ni blir anställda av kommunen, utan ni har ett uppdrag. Uppdraget innebär att ni får ett arvode. Lilla Edets kommun följer Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) rekommendationer om ersättning. Vill ni veta mer om ersättningen, gå in på SKRs webbplats. Där finns information om aktuella belopp i cirkulär som ges ut årligen.

Är du/ni intresserade av att bli kontaktfamilj?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig/er och ger mer information om hur det fungerar att vara kontaktfamilj.


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?