Anmälningsplikt på kyltorn införs

bokstaven i på blå bakgrund

Regeringen har beslutat att införa anmälningsplikt för kyltorn för att förebygga risken för spridning av legionella. Kyltorn som inte sköts på rätt sätt kan utgöra en risk för spridning av legionella. Även om antalet dokumenterade fall är relativt få, kan ett utbrott när det väl inträffar drabba ett större antal människor.

Om verksamhetsutövaren påbörjat uppförande eller användning av ett kyltorn före 1 februari 2024 ska den ha anmält kyltornet senast 31 december 2024. Om verksamhetsutövaren påbörjat uppförande eller användning av kyltorn efter 1 februari 2024 gäller anmälningsplikten från och med 1 augusti 2024.

Kyltorn anmäls till kommunens miljöenhet.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Lila orkidee med två fjärilar på. I bakgrunden grönt gräs.
  • Tvåvåningshus med trädgård där några människor vistas
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet