Stöd mot våld i nära relationer i egen regi

Texten en kommun fri från våld

Som ett nästa steg i arbetet för en kommun fri från våld tar Lilla Edets kommun från och med 1 januari 2024 över stödet för utsatta för våld i nära relation i egen regi.

Sedan ett antal år har Lilla Edets kommun köpt dessa tjänster av Trollhättans Stad. Från och med 2024 kommer Lilla Edets kommuns invånare istället få stöd på hemmaplan av vårt Team våld i nära relationer.

– Detta har vi jobbat långsiktigt för och har nu både de resurser och den kunskap som krävs för att ta över hanteringen av våld i nära relation i egen regi. Det känns väldigt bra, säger Pernilla Sundemar Eriksson, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Lilla Edets kommun.

Precis som tidigare vänder du dig till Lilla Edets kommuns mottagningsgrupp om du är i behov av stöd för att du eller någon i din närhet utsätts för någon form av våld. Även du som utövar våld kan, genom att ta kontakt med mottagningsgruppen, få stöd till att hitta en väg bort från våldet. Skillnaden efter årsskiftet är att du även efter en första kontakt fortsatt kan få stöd hela vägen i vår kommun. Team våld i nära relationer hjälper dig till ett liv fritt från våld.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Stor gäng med människor framför kameran i en mässhall.
  • Fem personer ler in i kameran. De står i en gårdsbutik och en kvinna i mitten håller i ett diplom.

  • Företagsbesök hos Ehrenhofers Gård AB

    I onsdags besökte kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen Ehrenhofers Gård AB i Lödöse. Företagsbesök är en del av den pågående Näring...
  • Fyra personer ler in i kameran. De två kvinnorna i mitten håller ett diplom och den ena håller i en liten hund.

  • Företagsbesök hos Style By Katinka

    Nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka lokala företag för att samtala kring bland...