Medarbetare som arbetat inom kommunen 25 år uppvaktades på Thorskogs slott

Sex kvinnor på rad ler in i kameran. De står i slottsmiljö.

Medarbetare som arbetat inom Lilla Edets kommun 25 år firades med middag på Thorskogs slott. Från vänster i bild: Veronica Johansson, Wenche Sinipuro Trebekk, Marinette Larsson, Linda Holmer Nordlund, Birgitta Rund-Korpi och Monica Andersson-Häll.

Måndag 27 november hade vi glädjen att uppvakta anställda som har arbetat i Lilla Edets kommun i 25 år med trerättersmiddag, tal och gåvor på Thorskogs slott.

Varje år uppmärksammar Lilla Edets kommun medarbetare som under 25 års sammanhängande tid har arbetat inom kommunen. I år uppvaktades Birgitta Rund-Korpi, undersköterska natt på Pilgården, Monica Andersson-Häll, förstelärare på Strömskolans mellanstadium, Marinette Larsson, stödassistent på Pilgården, Linda Holmer Nordlund, verksamhetsutvecklare på VA-enheten, Wenche Sinipuro Trebekk, vårdbiträde på Lindkullen och Veronica Johansson, förskollärare på Solgatans förskola med middag på Thorskogs slott.

Kvällen inleddes med slottets spännande historia

Kvällen inleddes med välkomsthälsningar av Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande och Elisabeth Linderoth, kommunchef. Sällskapet fick sedan höra den spännande historien om Thorskogs slott när Lasse Nilsson, en av slottets ägare, berättade roliga anekdoter om slottets tidigare ägare och trakten.

Härlig slottsmeny

Sedan följde en trerätters middag som bestod av förrätten fjällröding med rotselleri, jalapeñomajonnäs och grillad broccolikräm med krisp på Vretaärtor. Till huvudrätt serverades bogbladsfilé med ragu på cocobönor, rotselleri och rostad pumpakräm. På efterrättsmenyn stod apelsinsorbet med toner av basilika med apelsincurd samt brownie. Middagen bjöd så klart också på många samtal och härliga skratt. Jubilarerna fick sedan motta gåvor de i förväg valt ut och vackra blombuketter.

Julia Färjhage höll ett tal och riktade dem alla ett varmt tack för sina insatser.

— Jag vill rikta ett stort och varmt tack till er för era insatser och allt engagemang som ni lägger ner i ert arbete. Jag hoppas verkligen att ni känner att ni gör skillnad för människor och att ni vill fortsätta utveckla Lilla Edets kommuns verksamheter.

Många kvinnor i slottsmiljö uppställda för foto ler in i kameran.

Jubilarerna, deras respektive chef, kommunchef och kommunstyrelsens ordförande deltog. Övre raden från vänster: Julia Färjhage, Sofia Holgersson, Wenche Sinipuro Trebekk, Veronica Johansson, Monica Andersson-Häll, Birgitta Rund-Korpi, Agneta Johansson, Karin Jonasson, Marina Larsson. Sittande från vänster: Elisabeth Linderoth, Marinette Larsson, Camilla Kärnsby, Linda Holmer Nordlund.

Kvinna står upp vid middagsbord och talar.

Julia Färjhage håller tal till jubilarerna.

Kvinna står och håller till till sittande kvinna.

Det blev även tal till var och en av jubilarerna.

kvinna vid middagsbord öppnar paket.

Jubilarerna hade i förväg valt sina gåvor, som de öppnade efter middagen.

Två kvinnor kramar om varandra, en håller i en blombukett.

Tal, buketter och kramar under middagen.

Tre kvinnor ler och poserar med blombuketter framför en julgran.

Alla jubilarer fick härliga blombuketter.

Thorskogs slott upplyst en vinterkväll

Middagen hölls på Thorskogs slott.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Therese
Albrechtson sitter på en stol mot himmelsblå bakgrund. Hon ler och stödjer handen under hakan. 
  • Påskägg i pastellfärger

  • Äggjakt på skärtorsdag

    Påsken inleds med äggjakt! Skärtorsdag 28 mars kl. 12.00 börjar äggjakten i Lilla Edets centrum, Lödöse och Ström. Du är väl med och letar?
  • Grafik med texten prao

  • Möjlighet att erbjuda prao-plats?

    Nu söker vi arbetsgivare som kan tänka sig att ta emot en praoelev under en eller två veckor i vår. Fuxernaskolans årskurs 8 A-C har prao ve...