OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Stallets förskola invigdes

Två barnhänder klipper av ett rött sidenband med saxar

Barnen klippte bandet under invigningen.

I går, torsdag 23 november, var det invigning av Stallets förskola på Ström. Det firades med ballonger, bandklippning, springlopp runt förskolan med medaljutdelning, ansiktsmålning, grillning medan solen kikade fram och såklart glass.

Under höstlovet gick flytten från tidigare Ekaråsvägens förskola till Stallets förskola, som ligger bredvid Solgatans förskola på Ström. Stallet är en temporär förskola som finns i väntan på att den nya förskolan på Ström står klar, men den byggnationen har ännu inte påbörjats. Stallet har två avdelningar, Upptäckarna och Utforskarna, som båda är avdelningar för barn 1-5 år. Avdelningarnas namn passar fint in i temat på hur förskolan arbetar med lärandet kopplat till nyfikenhet, kreativitet och lek. Förskollärare Madelene Viinikka berättar:

— Vi har själva varit med och skapat miljön både ute på vår gård och inomhus. Vi vill att barnen ska kunna skapa, leka och experimentera i en miljö som stimulerar sinnena och lärandet. Vi har lagt ner mycket tanke på miljön utomhus och vi har utgått från utomhusmiljön när vi sedan har inrett förskolan inomhus. Vi har också utgått mycket från det som barnen själva är intresserade av.

Miljöer för lärande och lek både ute och inne

Ute på gården finns det en station för byggande där det bland annat finns rör att sammanfoga och rulla bollar i, ett område för vattenlek, ett område där temat är djur med bland annat käpphästar som främjar barnens rollekar, en motorikbana av trä och en härlig grillplats att samlas vid.

Inne är miljön luftig och ljus och innehåller en ateljé för skapande, ett snickarrum för att bygga och konstruera, ett sinnesrum som används för att utforska till exempel känsel, dofter eller ljud och ett rörelserum. Det finns också mysigt inredda platser för att både lära och leka. Djur och natur är ett återkommande tema och självklart har avdelningens axolotl Hjördis fått följa med i sitt akvarium i flytten in i Stallets förskola.

Barn och pedagoger springer. Ryggarna syns.

Sedan blev det springtävling och alla fick medalj.

Tre små killar i gula reflexvästar.

Ibrahim, Filip och Elliot gillar sin nya förskola.

Lysande sagoträd och under en grön rund madrass.

Pedagogerna har själva skapat miljön.

Två ansiktsmålade pojkar äter glass.

Gillar tigrar glass? Filip och Elliot gör det i alla fall!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Glad midsommar önskar Lilla Edets kommun!
  • Foto av en manshand som sitter vid en laptop. Animationer med symboler överlappar. 

  • Nyhetsbrevet Näringsliv, juni

    Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för juni! Denna gång kan du läsa om att Lilla Edets kommun nått bästa resultat hittills i Svenskt Näringsliv...
  • Midsommarstång mot blå himmel