Idag flaggar vi för Kungen - 50 år på tronen!

Bild på svenska konungen

Copyright: Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Idag flaggar vi för att fira att Konungen Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Det gör Kungen till Sveriges längst regerande monark genom tiderna. För att uppmärksamma detta har regeringen beslutat att 15 september i år ska vara en tillfällig allmän flaggdag. Du kan se flaggorna vaja vid kommunhuset, Kulturhuset Eden och i Ströms slottspark.

– Tillsammans målar vi landet blått och gult, som Kungen själv uttrycker det – för Sverige i tiden. Men också för de svenska kärnvärden som den svenska flaggan representerar: demokrati, fred, frihet och jämlikhet, skriver statsminister Ulf Kristersson i ett brev till Sveriges kommuner.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Grafik i blått: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 2-6 oktober

    Företagscentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 2–6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i f...
  • Sex personer utanför en lokalentré varav en talar i mikrofon.
  • Vägarbete.