OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Klassjoggen för alla grundskoleelever onsdag 20 september

En man står i en grön T-shirt framför kommunvapnet och ler.

Fredrik Hermansson, föreningsutvecklare på Kulturenheten, är med och arbetar med Klassjoggen. Här ser vi honom i likadan T-shirt som alla skolelever kommer att få att springa i.

Nu arrangeras Klassjoggen för första gången i Lilla Edet!

Klassjoggen är ett lopp som arrangeras av Lilla Edets kommun tillsammans med Generation PEP för att främja rörelse och för att alla elever kan få vara lika för en dag. Alla kommunens elever årskurs F-9 springer eller går loppet och start och mål är på Fuxernaskolans fotbollsplan. Loppet är ingen tävling, utan alla elever deltar enligt sin förmåga. Alla får också en T-shirt och en vattenflaska.

Klassjoggen finansieras av folkhälsomedel och sponsring från lokala företag. Vi tackar vår huvudsponsor EdetHus samt Fastighetsbyrån, Boström ICA Supermarket och Electrolux.

Vill du heja på?

Kom gärna och heja på! Årskurs F-3 springer eller går en bana på 1,2 km runt Fuxernaskolan. F-1 startar kl. 09.40 och årskurs 2-3 startar kl. 10.40.

För årskurs 4-9 är banan 2,5 km och eleverna startar årskursvis mellan kl. 12.30-13.30. Vi rekommenderar dig att stå längs gångvägen ovanför tennishallen och ner längs Emil Haegers väg.

Läs mer om Generation PEP på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.