OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök på Skörsbo Gård

Fyra personer står i en vindslokal och ler in i kameran. En dam håller i ett diplom.

Under ett företagsbesök på Skörsbo Gård. Från vänster: Julia Färjhage, kommunalråd, Jessica Olofsson, Skörsbo Gård, Frej Dristig, kommunalråd och Elisabeth Linderoth, kommunchef.

Skörsbo gård ligger vackert inbäddat i natursköna omgivningar i Västerlanda. Här bor Jessica Olofsson, som driver ett gårdscafé som serverar paleo- och rawfoodfika.

Cafét är en omgjord lada som är vacker att uppleva inifrån och om du väljer att sitta på utsidan har du en magisk utsikt över ängarna.

Här finns också ett gårdsgym, som stod klart 2021, där du kan träna individuellt eller i grupp och du kan även hyra lokalen för grupper eller workshops. Det finns också ett Yoga Shala där det hålls yogaklasser, meditation, ceremonier och cirklar. Yogalokalen är en vacker vindslokal med träbalkar i taket och med en underbar utsikt.

Allt är ekologiskt odlat

Allt som odlas på Skörsbo gård är ekologiskt och grönsaker, frukter och bär används i det som serveras i cafét. Blir det något över, så säljer Jessica det på plats.

Eventverksamhet på gården

Jessica Olofsson berättade under företagsbesöket att de har en del samarbeten med flera i närområdet som kommer till gården och håller olika former av klasser och cirklar, bland annat fullmåneceremonier och healingsessioner. Det går också att hyra gårdens lokaler för event, dop, kalas, bröllop, kurser och annat.

— Vill ni se vilka event som är på gång och hitta aktuella öppettider, så följ Skörsbo Gårds Facebookkonto, säger Jessica.

I framtiden skulle Jessica gärna se fler event, cirklar och flera olika former av träning på Skörsbo gård. Hon har fått förfrågningar om retreat och övernattning, vilket skulle kunna vara en framtida utveckling av konceptet.

Deltagarna i företagsbesöket fick prova ett yogapass, något som var en ny upplevelse för några. Det blev en fin upplevelse med ett lugn efteråt, men något som också ledde till en hel del skratt.

Om företagsbesök

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse! Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Glad midsommar önskar Lilla Edets kommun!
  • Foto av en manshand som sitter vid en laptop. Animationer med symboler överlappar. 

  • Nyhetsbrevet Näringsliv, juni

    Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för juni! Denna gång kan du läsa om att Lilla Edets kommun nått bästa resultat hittills i Svenskt Näringsliv...
  • Midsommarstång mot blå himmel