Bio, film och teater

Runt om i kommunen erbjuds det musik, film och teaterföreställningar. Du hittar vad som är aktuellt just nu i evenemangskalendern.

Bio

I centrala Lilla Edet finns en biograf som erbjuder det senaste inom ljud och bild. Här visas många storfilmer även som 3D. Biografen har 225 fasta platser och två handikapplatser. Salongen är centralt belägen i Kulturhuset Eden, precis vid Lilla Edets busstation.

Bioprogrammet och mer information hittar du på Folkets Hus webbplats.

Musik

Det finns en hel del i musikväg i Lilla Edets kommun - till exempel musik och teater på Ljudaborg i Lödöse, musikskolans konserter och olika artister som besöker Kulturhuset Eden.

Musikföreningar i kommunen

Du hittar kommunens musikföreningar i föreningsregistret.

Teater

Ljudaborgs kulturförening

Under sommaren hålls teaterföreställningar på Ljudaborg som ligger i anslutning till Lödöse museum av Ljudaborgs kulturförening. Kulturföreningen sätter upp olika teaterföreställningar, oftast på sommarhalvåret och före jul, med både egna pjäser och med klassiker. Föreningen arrangerar också Medeltidsdagarna i början av juni varje år. Läs mer om på Ljudaborgs webbplats.

Institutet för scenkonst i Nygård

En laboratorieteater och internationell mötesplats för scenkonstnärer, grundad år 1971 och sedan 1998 med Nygård i Lilla Edets kommun som bas. Kompaniet har en internationell ensemble och verkar främst i Italien med sin scenkonst, men har också gjort nedslag i Västra Götalandsregionen genom olika projekt. Läs mer på deras webbplats.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?