Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-05-04
Senast uppdaterad: 2015-05-11

Gemenskap och positiv anda på Lära Känna Dag

I torsdag var det dags för Lära Känna Dag på Fuxernaskolan för blivande elever i årskurs 7-9 i den nya högstadieskolan till hösten. Under dagen har elever och lärare fått möjlighet att träffas och lära känna varandra. Vi kom på besök när dagen var på väg att avslutas i idrottshallen. Där var det fullt av liv och aktivitet samt en känsla av samhörighet mellan både elever och lärare som tävlat med och mot varandra under dagen.

Temat för dagen var samarbete och att i lag lösa uppgifter tillsammans. Lagen bestod av elever från olika skolor och olika stadier. Dagens program har arbetats fram av personal från både Tingberg och Fuxernaskolan. Dessutom har elevråden för årskurs 7-9 från båda skolorna träffats och bidragit på olika sätt, bland annat har de tillsammans kommit fram till att de ville göra samarbetsövningar och har också gett förslag på olika övningar som kan ingå. En av de som låg bakom dagen var Ivan Vitus som jobbar på Fuxernaskolan.

— Vi ville med dagen hitta en gemenskap för framtiden och att eleverna ska känna en stolthet för skolan de går på. Under dagen har vi märkt ett ökat samarbete och samhörighet mellan eleverna, berättar Ivan Vitus.
 
Han fortsätter med att berätta att trots en plan B, på grund av vädret, blev dagen precis som de önskade. Dagen spenderas inomhus istället för utomhus. Det gjorde att de nya eleverna som kommer till skolan på hösten redan har sett och kan hitta i de lokaler de kommer vistas i.

Tilda Johansson och Julia Christell deltog under Lära Känna Dagen.

Elever på den nya högstadieskolan


Eleverna som deltagit under dagen upplever att dagen har varit bra och givande. Några av de som var med var Tilda Johansson och Julia Christell som går i åttan. De var delaktiga i dagen och tycker det roligaste var att "bonda" och träffa varandra. Dagen har enligt dem varit bra uppdelad med de olika grupperna som lagen bestod av och att det var bra planerat med en plan B när det började regna.
 
— Det kommer bli bra och roligt till hösten och dagen blev bättre än vi tänkte oss, säger Julia Christell och Tilda Johansson.
 
Lagen som tävlade mot varandra bestod av 24 stycken och det fanns tolv stationer där det gick att samla poäng. Det gick att vinna pris för både de sportsliga insatserna och lagandan i lagen. Under tävlingen var det inte det sportsliga som var viktigt utan i fokus stod lagandan. När prisutdelningen hölls steg jublet i idrottshallen och det var stor glädje bland de som närvarade.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »