Bostäder Södra Stallgärdet

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggrätter för bostadsändamål. Planen är nu på samråd mellan 15 april och 6 maj 2024.

Planfakta

Diarienummer: KS 2022/490
Benämning: Detaljplan för bostäder inom fastigheterna Ström 1:207 och 1:208 m.fl. Södra Stallgärdet
Handläggare: Matilda Svenning
Kommundel: Ström

Detta har hänt i planarbetet

Planbesked lämnades 2021-03-23
Beslut om samråd 2024-03-26

Planförslag

Planförslaget innebär att ett obebyggt kvarter delas upp i två mindre bostadskvarter. En ny gata möjliggörs mellan Stallvägen och Ryttmästarevägen. I syfte att komplettera befintlig bostadsbebyggelse som domineras av villor möjliggörs ca 30 bostäder i form av kedjehus, radhus, parhus och till viss del flerbostadshus. Bebyggelsen har anpassats till den närmaste omgivningen med två våningar i södra delen och en våning i norra delen.

Planförslaget är förenligt med kommunens gällande översiktsplan, ÖP 2012, antagen den 13 juni 2012.

Planförslaget har upprättats med standardförfarande, enligt plan- och bygglagen, och bedöms inte medföra någon betydande miljöpåverkan.

Flygfoto

Planområdets utbredning markerad med vit streckad linje. Källa: Lantmäteriet

Planskede - samråd

Samrådet pågår mellan 15 april och 6 maj 2024. Under samrådstiden finns planhandlingar och bilagor tillgängliga på kommunens webbplats (denna sida) och i Medborgarservice i kommunhuset, Järnvägsgatan 12, i Lilla Edet. För öppettider, se kommunens webbplats Öppnas i nytt fönster. eller kontakta kommunens växel, 0520-65 95 00.

Samrådet syftar till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och att ge möjlighet till insyn och påverkan.

Att lämna synpunkter

Under samrådet har du möjlighet att framföra synpunkter på planförslaget. Synpunkterna ska vara skriftliga för att kunna registreras på bästa sätt. Synpunkter kan lämnas via e-post eller vanlig post och ska vara kommunstyrelsen tillhanda senast måndag 6 maj 2024. Skriv ”Södra Stallgärdet” och diarienummer ”KS 2022/490” i rubriken till ditt yttrande för att underlätta handläggningen.

Mejladress: kommunen@lillaedet.se

Vanlig post:
Lilla Edets kommun
Järnvägsgatan 12
463 80 Lilla Edet

Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse där de synpunkter som inkommit under samrådstiden sammanställs. Efter samrådet revideras detaljplanen efter en avvägning av de synpunkter som kommit in under samrådet.

Bakgrund

I gällande detaljplan, som nu delvis föreslås ändras, har ett markområde i anslutning till Stallvägens vändplats reserverats för en förskola. Denna förskoletomt bedöms inte längre vara ändamålsenlig då den är för liten för att kunna täcka dagens behov. Med anledning av detta har kommunstyrelsen gett planerings- och exploateringsenheten i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för att ersätta förskoletomten med bostäder. Kommunen äger marken inom planområdet och en exploatör är utsedd för projektet.

Tidplan för fortsatt planarbete

Antagande: 2025

Handlingar

Planbeskrivning Södra Stallgärdet Pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Plankarta Södra Stallgärdet Pdf, 537.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Illustrationskarta Södra Stallgärdet Pdf, 185.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Bullerutredning Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Dagvattenutredning Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.

Geotekniskt PM Pdf, 590 kB, öppnas i nytt fönster.

Miljöteknisk markundersökning Pdf, 5.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Skuggstudie Pdf, 299.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?