Lilla Edets kommun - startsida

Plugga med lön – bli lärare!

Lilla Edets kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst en unik chans att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön. Vid examen är du färdigutbildad lärare och har 5,5 års erfarenhet av yrket. Anmälan öppnar 16 mars, sista anmälningsdag är 15 april.

Tillsammans med Lilla Edets kommun och ytterligare ett antal av regionens skolhuvudmän startar Högskolan Väst till höstterminen 2020 en AIL-lärarutbildning. Utbildningen innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar. Du studerar med lön, hela vägen till din lärarexamen.


I utbildningen kombineras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Du studerar på campus i Trollhättan en-två dagar per vecka. Resterande tid arbetar du som lärare i en grundskola. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. De erfarenheter du får från både arbete och studier ger dig en unik möjlighet att integrera teori och praktik.


Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i svenska, matematik, engelska och samhällsorienterade ämnen (SO).


Mer information om urval och hur du anmäler dig till Grundlärarprogrammet 4-6: Arbetsintegrerad lärarutbildning finns på www.hv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Se filmen om Tilda som valt att gå arbetsrelaterad lärarutbildning:


På dessa skolor i Lilla Edets kommun finns möjlighet att arbeta under utbildningen:


Ryrsjöskolan
Ryrsjöskolan är en F-6 skola i Göta, alldeles i närheten av Ryrsjön, bestående av 109 elever och 13 pedagoger med naturen alldeles utanför dörren. På Ryrsjöskolan jobbar pedagoger nära varandra såväl i samarbete kring temaarbeten som elevärenden. På Ryrsjöskolan sker delar av undervisningen åldersintegrerat och tillsammans arbetar vi för att skapa en trygg och stimulerande miljö för eleverna.

 

Läs mer om Ryrsjöskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Strömsskolan
På väster sida av älven men ändå med närhet till Lilla Edets centrum hittar du Strömsskolan. Skolan har ca 300 elever fördelat på förskoleklass upp till och med årskurs 6 med tillhörande fritidshemsverksamhet.

 

På Strömsskolan arbetar vi årskursövergripande, i samverkan och ämnesövergripande. Närheten till Göta älv och omkringliggande natur skapar fantastiska möjligheter att ”flytta ut klassrummet” för att ta tillvara Moder jords tillgångar.

 

Skolan präglas av att eleverna ska ”lyckas”, både kunskapsmässigt och socialt. Alla ska ha en möjlighet att vidareutvecklas, få tilltro till sin egen förmåga och tillförsikt inför framtiden. I detta arbete finns utbildade och engagerade pedagoger som har eleven i centrum.

 

Strömsskolans fritidshem erbjuder eleverna meningsfulla och stimulerande aktiviteter efter skoltid och samverkar med skolverksamheten under dagtid.

 

Läs mer om Strömsskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information om tjänsterna välkommen att kontakta:
Anders Nordgren, verksamhetschef skola, Lilla Edets kommun

Telefon: 0520-65 97 59

E-post: anders.nordgren@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2020-01-31
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »