Lilla Edets kommun - startsida

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som behöver komplettera din utbildning på grundskole- och gymnasienivå. Att studera på vuxenutbildningen kostar ingenting.

En vuxenutbildning kan innebära att du blir mer konkurrenskraftig i arbetslivet, får behörighet för högre studier eller helt enkelt underlättar ditt vardagliga liv.

När du väljer utbildning ska du i första hand fundera på vad som intresserar dig, och låta detta styra ditt val.


Innan du söker till en vuxenutbildning måste du alltid först kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun för att upprätta en studieplan, det vill säga en plan som visar vad du måste läsa för att nå ditt studiemål.


Studie- och yrkesvägledare för vuxenutbildningen kan också ge dig information om olika utbildningsvägar, studiefinansiering, behörighetskrav och betyg.

Vuxenutbildning i Lilla Edet

Från och med januari 2020 kan du inte längre läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå på plats på Lärcentrum i Lilla Edet. Vill du studera i traditionell skolmiljö kan du ansöka till kommuner inom Göteborgsregionen som erbjuder vuxenutbildning. För information och vägledning ska du ta kontakt med studievägledare Mari Lundberg (kontaktuppgifter hittar du i högerspalten).

Distanskurser

Lilla Edets kommun erbjuder möjlighet att läsa teoretiska gymnasiekurser på distans. Dessa webbaserade distansutbildningar genomförs av utbildningsföretaget Hermods på uppdrag av vuxenutbildningen i Lilla Edet. Om du är intresserad av att studera på distans tar du kontakt med studievägledare Mari Lundberg, då vägledning inför studier fortsatt sker hos kommunen (kontaktuppgifter finner du i högerspalten).

Yrkesutbildning

Ett samarbetsavtal mellan 13 kommuner inom Göteborgsregionen (GR) gör det även möjligt för dig att söka till utbildningar inom GRvux.


GRvux erbjuder yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Utbildningarna tas fram i samverkan med arbetsgivarna i Göteborgsregionen. På så vis säkerställs att utbildningarna motsvarar arbetsmarknadens krav och ger de kompetenser som efterfrågas.


Ansökningsperioden inför de utbildningar som startar i augusti 2021 är 7 april - 4 maj. För mer information och ansökan se www.grvux.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Läser du svenska för invandrare (sfi) nivå C-D i Lilla Edets kommun har du möjlighet att söka till GRvux med språkstöd.

Senast uppdaterad: 2021-03-10
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »