Lilla Edets kommun - startsida

Plugga med lön – bli lärare!

Lilla Edets kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst en unik chans att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön. Vid examen är du färdigutbildad lärare och har 5,5 års erfarenhet av yrket. Anmälan öppnar 15 mars, sista anmälningsdag är 15 april.

Tillsammans med Lilla Edets kommun och ytterligare 12 av regionens skolhuvudmän startar Högskolan Väst till höstterminen 2019 en AIL-lärarutbildning. Utbildningen innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar. Du studerar med lön, hela vägen till din lärarexamen.


I utbildningen kombineras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Du studerar på campus i Trollhättan en-två dagar per vecka. Resterande tid arbetar du som lärare i en grundskola. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. De erfarenheter du får från både arbete och studier ger dig en unik möjlighet att integrera teori och praktik.


Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska samt i NO och teknik.


Mer information om urval och hur du anmäler dig till Grundlärarprogrammet 4-6: Arbetsintegrerad lärarutbildning finns på www.hv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe filmen om Tilda som valt att gå arbetsrelaterad lärarutbildning:

 

På dessa skolor i Lilla Edets kommun finns möjlighet att arbeta under utbildningen:


Fuxernaskolan
I centrala Lilla Edet finner du Fuxernaskolan, kommunens största skola med ca 600 elever. Fuxernaskolan är en F-9-skola med fritidshemsverksamhet kopplad till F-6.


På Fuxernaskolan arbetar undervisande skolpersonal med lång gedigen erfarenhet och skolan genomsyras av ett starkt och tydligt utvecklingsarbete. Fuxernaskolans fritidsverksamhet erbjuder spännande aktiviteter och samverkar och arbetar nära den ordinarie skolverksamheten.


Läs mer om Fuxernaskolanöppnas i nytt fönster.


Tingbergsskolan
I Lödöse, som ligger i Lilla Edets kommuns södra delar, ligger Tingbergsskolan. En F-6 skola med ca 300 elever.


Närheten till historiska miljöer, Göta älv, skog och land skapar fantastiska möjligheter för pedagogiska äventyr kopplat till utomhuspedagogik. Skolan ligger också ett stenkast från Lödöse station vilket kopplar samman Lödöse med Ale, Göteborg och Trollhättan.


Här ser vi våra elever lyckas genom att ge dem trygghet, kunskap och ansvar. På skolan finns ett fritidshem med personal som erbjuder uteaktiviteter, lek, skapande och individuellt anpassade aktiviteter.


Läs mer om Tingbergsskolanöppnas i nytt fönster.


För mer information om tjänsterna välkommen att kontakta:
Anders Nordgren, verksamhetschef skola, Lilla Edets kommun

Telefon: 0520-65 97 59

E-post: anders.nordgren@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2019-02-26
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »