Lilla Edets kommun - startsida

Bildskapande

Kurserna i bildskapande finansieras delvis med pengar från Kulturrådet men kostar från och med vårterminen 2020 650 kr per termin. Lärare från vårterminen 2021 är Carina Cresta.

Bild och form 6-11 år

En kurs för dig som älskar att måla, teckna och skapa. Det finns hundratals olika sätt som du kan arbeta med färg och form. Vi kommer bland annat testa på serieteckning, skapa egna sagovärldar, graffiti och utforska rymden.


Du får lära dig olika tekniker och verktyg inom måleri och bildskapande, som akryl, akvarell, graffitipennor, skissteknik med mera. Du får utveckla dina egna idéer och projekt och prova på nya sätt att arbeta på.

Bild och form 11-16 år

En kurs för dig som är kreativ, nyfiken och tycker om att skapa på ett eller ett annat sätt. Kursen i bildkonst syftar att ge alla möjlighet att arbeta med varierande material inom måleri, mallteknik, skissteknik och foto, samt utveckla ditt egna personliga uttryck.


Du lär dig om hur du kan skapa spännande bilder som har något att berätta, du får utveckla din egen personliga stil. Du får arbeta med till exempel lera, spraymall, sprayfärg, tryck, akryl, akvarell och så vidare. Du får kunskaper om olika tekniker och verktyg. Du får lära dig om kulturer och konstformer från olika delar av världen. Du utmanar dig själv och får prova nya sätt att arbeta på.

Carina Cresta är verksam konstnär och bild & formpedagog med stor passion för att dela glädjen i kreativt skapande.

-Mitt favorit material är lera. Trots att det keramiska ofta innebär en lång process så känns det alltid direkt och befriande att arbeta med och det sker en slags kommunikation mellan dig och materialet.

Under flera års tid har jag genom workshops, skapande skola projekt och kurser i kultuskolan på olika platser i landet, haft förmånen att ta del av ungas idéer, kreativitet och väg mot skapande, modiga unga vuxna. Jag ser fram emot att fortsätta dela med mig av den lust och glädje det ger att ha det konstnärliga skapandet i sitt liv.

Du kan få en glimt av tidigare pedagogiskt arbete i skiftande material och min egen konst på instagram: themilkywayart

Senast uppdaterad: 2021-02-18
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »