Lilla Edets kommun - startsida

Busskort för gymnasieelever

Du som är folkbokförd i Lilla Edets kommun och som är gymnasieelev eller vårdnadshavare för gymnasielev under 18 år behöver söka busskort från din hemkommun. Det är bara du som ska börja årskurs 1 samt du som är nyinflyttad i kommunen som behöver ansöka om busskort.

Oavsett om du ska gå i en friskola eller kommunal skola måste du göra en ansökan för att få ett busskort. Du gör din ansökan via formuläret nedan. Observera att det är vårdnadshavare som ska söka busskort för elev under 18 år. Du som ska börja eller går i årskurs 2-3 använder samma busskort som du tidigare fått.


Dock behöver du som ska gå på Lärlingsgymnasiet i Ale inte göra en ansökan hos Lilla Edets kommun. Du får busskort via Lärlingsgymnasiet i Ale.

OBS! Du som gör ansökan om busskort senare än 13 augusti måste hämta ut ditt busskort i medborgarservice i kommunhuset (Järnvägsgatan 12, Lilla Edet) eftersom det inte hinner nå fram med posten innan terminsstart.

Du kan tidigast hämta ditt busskort dagen efter att du gjort en ansökan.

Spara ditt busskort över sommarlovet

Tänk på att inte kasta ditt busskort när terminen är slut för sommaren. Det fungerar inte över sommarlovet men fungerar igen när terminen börjar, till och med 15 september 2019.

Tappat busskortet?

Har du tappat ditt busskort som du fått av din kommun? Ring verksamhetssekreterare Kerstin Larsson, 0520-65 97 29, så får du hjälp med att spärra det och beställa ett nytt.

Ansökningsformulär för busskort för gymnasieelever årskurs 1 samt nyinflyttade i Lilla Edets kommun

Elevens kontaktuppgifter
Elevens kontaktuppgifterFörsäkran * (obligatorisk)
Försäkran

Senast uppdaterad: 2019-08-15
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »