Lilla Edets kommun - startsida

Mat, lunch

I förskolan är målet att barnen ska serveras en god och näringsrik måltid i en bra miljö. Det serveras frukost, lunch och mellanmål. Frukost och mellanmål tillagas i varje kök.
 
På vissa förskolor tillagas lunchen på plats och på andra förskolor får man maten från centralköket. Huvudkomponenten potatis, pasta, ris samt en mindre salladsbuffé tillagas i de flesta köken. Inom skola och förskola har vi en gemensam basmatsedel som även de små produktionsköken kan använda.

Mat lagad från grunden

Utgångspunkten för matlagningen är att maten i möjligaste mån är lagad från grunden och den ska kännas som hemlagad. Oavsett var du som vårdnadshavare eller förälder placerar ditt barn så ska maten vara likvärdig. 

Pedagoger

Pedagogerna sitter med barnen vid alla mål - frukost, lunch och mellanmål. Alla vuxna i verksamheten är förebilder för barnen. Man ska på ett positivt och pedagogiskt sätt förmedla hur viktig maten är för att orka med hela dagen och för att må bra.
 
På förskolan kan det finnas små matråd. På dessa träffar pratar köksansvarig om maten med barnen.     

Specialkost

Blankett för anmälan av specialkost hittar du här.PDF Blanketten lämnas direkt till pedagogerna. Alla med behov av specialkost ska lämna in ny blankett senast 15 augusti varje år.
Senast uppdaterad: 2019-09-13
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »