Om vuxenutbildning

Vill du studera vidare på högskola/universitet/yrkeshögskola men saknar behörighet? Du har möjlighet att komplettera med kurser du saknar för grundläggande respektive särskild behörighet via kommunala vuxenutbildningen.

Att studera på vuxenutbildningen kostar ingenting. En vuxenutbildning kan innebära att du blir mer konkurrenskraftig i arbetslivet, får behörighet för högre studier eller helt enkelt underlättar ditt vardagliga liv.

När du väljer utbildning ska du i första hand fundera på vad som intresserar dig, och låta detta styra ditt val.

Innan du söker till en vuxenutbildning måste du alltid först kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun för att upprätta en studieplan, det vill säga en plan som visar vad du måste läsa för att nå ditt studiemål.

Studie- och yrkesvägledare för vuxenutbildningen kan också ge dig information om olika utbildningsvägar, studiefinansiering, behörighetskrav och betyg.

Vuxenutbildning inom Göteborgsregionen

Du kan ansöka till kommuner inom Göteborgsregionen som erbjuder vuxenutbildning. För information och vägledning ska du ta kontakt med kommunens studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Distanskurser

Lilla Edets kommun erbjuder möjlighet att läsa teoretiska gymnasiekurser på distans. Dessa webbaserade distansutbildningar genomförs av utbildningsföretaget Hermods på uppdrag av vuxenutbildningen i Lilla Edet. För att studera på distans behöver du tillgång till dator, datorvana internetanslutning och BankID eller Freja eID för inloggning.

Om du är intresserad av att studera på distans tar du kontakt med studievägledare, då vägledning inför studier sker hos kommunen. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Kurser med nationella prov

Nedanstående kurser innehåller nationellt prov och den studerande måste skriva prov på plats i Göteborg.

Svenska 1, svenska som andra språk 1
Svenska 3, svenska som andra språk 3
Matematik 1 a/b/c, 2 a/b/c, 3 b/c, 4
Engelska 5, 6

Studietider höstterminen 2024

Startdatum

Nationella prov,

Göteborg

Slutdatum

5 augusti

30 augusti

6 september

9 september

4 oktober

11 oktober

14 oktober

8 november

15 november

18 november

13 december

20 december

30 december

17 januari

24 januari

 

Nivåtest

Vill du börja studera på grundläggande/gymnasial nivå men är osäker på vilken nivå du ska påbörja studierna kan du genomföra nivåtest.

Test kan genomföras i ämnena engelska, matematik, svenska/svenska som andra språk respektive SFI. Planerar du att söka GRvux men saknar behörighet kan du genomföra test. Nivåtest ger inte betyg. För mer information och anmälan, kontakta kommunens studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?