Lilla Edets kommun - startsida

Näringslivsveckan

Företagscentrums logotype

FöretagsCentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 4-8 oktober - en vecka med vårt näringsliv och vår kommuns företagare i fokus!

Att företag trivs i vår kommun är viktigt. Ett starkt näringsliv med framgångsrika företag är en förutsättning för kommunens utveckling. Företagen skapar arbetstillfällen och tillväxt.

 

Fyra av fem arbetstillfällen skapas i små och medelstora företag och 85 procent utav det värde som produceras i Göteborgsregionen kommer från den privata sektorn. Ett attraktivt företagsklimat är därför en viktig politisk prioritering och ett av fyra målområden som fastslagits för kommunen.

Sätter ljus på näringslivet

Under denna veckan sätter vi ljus på näringslivet i vår kommun på olika sätt. Varje dag publiceras nyheter som rör näringsliv och företagande. Vi hoppas du ska nytta och glädje av artiklarna!

Tanken är att Näringslivsveckan ska bli ett återkommande inslag en eller två gånger om året. På grund av Coronapandemin kör vi en mjukstart, men tanken är att utveckla konceptet allt eftersom tillsammans med er företagare!

Uppmärksammar företag med företagsbesök

FöretagsCentrum har tillsammans med kommunalråden Julia Färjhage och Annette Fransson kommit igång med företagsbesök igen efter coronapandemin. Varje dag under veckan uppmärksammas två företag som fått besök - det handlar om både nyetablerade företag och befintliga företag som flyttat in i nya lokaler.


Sköt om dig och Fortinova

Ica Matkassen Lödöse och ERA Axelssons Fastighetsbyrå

Nails by Frida och Disponentvillan Lilla Edet

Valdalen Djur & Natur och Melins blommor

Fastighetsbyrån och Westsvensk Industriproduktion AB

Nyhetsbrev näringsliv

Nu har Företagscentrum åter kommit igång med vårt nyhetsbrev Näringsliv! Detta är vi så klart glada för och hoppas att ni ska ha nytta och intresse av innehållet!

Välkommen till veckans företagsträffar

 

Fastighetsägarmöte 5 oktober kl. 11-14

Mötet bjuder på en uppföljning av "Brott och säkerhet" från förra fastighetsägarmötet. Det blir också presentation över pågående projekt i kommunen, samt en trygghetsvandring i centrala Lilla Edet tillsammans med kommunpolis Victor Prästbacka och kommunens säkerthetschef Edin Grgic - tillsammans reflekterar vi över omgivningen och diskuterar trygghet och säkerhet.

Vi passar också på att äta lunch tillsammans och nätverka!


Välkommen med din anmälan senast 1 oktober till ylva.laudon@lillaedet.se

 

Lunchmöte 6 oktober: Hur har företagsklimatet utvecklats i Lilla Edet?

Svenskt Näringsliv och Lilla Edets kommun bjuder in till ett samtal om företagsklimatet i Lilla Edets kommun. Läs mer och hitta anmälningslänk. 

Kurs med fokus på att öka förståelsen för företagare

Företagarna, FöretagsCentrum och Lilla Edets kommun håller tillsammans på att ta fram en digital utbildning för kommunens tjänstepersoner om företagarnas villkor. Kursen har fokus på att öka förståelsen för företagare och deras betydelse för kommuen. Först ut att ta del av utbildningen är alla chefer - för dessa planeras utbildningen i december.

Torsdag 7 oktober filmar vi material till utbildningen. Minst fem företag porträtteras som lokala inslag.

Senast uppdaterad: 2021-10-08
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »