OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Kommunen klättrar i miljörankning

I tisdags släppte tidningen Aktuell hållbarhet sin rankning av svenska kommuners miljöarbete. Lilla Edets kommun kom på plats 154 av landets 290 kommuner, vilket är en förbättring med över 60 platser sedan förra året.

En hållbar miljö är ett av kommunfullmäktiges prioriterade mål. Därför arbetar kommunen både med att minska sin egen miljöpåverkan och med att stötta företag och hushåll i miljöarbetet.

– Miljöarbetet är långsiktigt och vi har ambitionen att på sikt vara en ledande kommun inom hållbarhet. Så nu känns det väldigt roligt att allt arbete som läggs ner ger resultat även i rankingar, säger Julia Färjhage, kommunalråd i Lilla Edets kommun.

Även Lilla Edets kommuns miljöstrateg Jenny Lindqvist gläds över den positiva utvecklingen:

– Det finns ett stort engagemang hos kommunens verksamheter för de här frågorna.

Några särskilda insatser som kommunen gjort det senaste året har varit att anta en plan för laddinfrastruktur, att minska klimatpåverkan från kommunens matserveringar och att installera solceller.

– Det är också spännande att det här fina resultatet kommer samtidigt som vi har klättrat i näringslivsrankningen, säger Jenny Lindqvist. Det visar på att miljömässig och ekonomisk hållbarhet inte är motsättningar utan kan gå hand i hand.

Läs mer om kommunrankningen här: Resultat alla kommuner - Aktuell Hållbarhet Kommunrankning (miljobarometern.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om kommunens miljöarbete här: Miljöarbete - Lilla Edets kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!