Lilla Edets kommun - startsida

Läsecirkel för vuxna - Lödöse

Tycker du om att läsa skönlitteratur och vill du dela din läsupplevelse med likasinnade? Vill du bli utmanad i ditt läsande och kanske upptäcka nya favoriter? Då är du välkommen till vår läsecirkel!

När vi läser samma bok kommer vi att ha möjlighet att utbyta tankar och skapa gemensamma läsminnen och vi kommer att diskutera böckerna gemensamt.


Det finns två grupper, en på dagtid i Lilla Edet och en på kvällstid i Lödöse och vi träffas tre gånger under hösten. Böckerna hämtas efter överenskommelse med ansvarig bibliotekarie.

Anmälan

Begränsat antal platser. Anmäl dig till carina.magnusson@lillaedet.se eller via telefon 0520-65 96 97.

Till denna gång har vi läst Händelser vid vatten av Kerstin Ekman

I början av sjuttiotalet är Svartvattnet en tynande norrländsk by, men då händer något. Ett dubbelmord långt ute i väglöst land. Det går arton år innan någon börjar ana sanningen om det som skett. Händelsen har blivit en mörk kraft med verkan in i många människors liv. Det är dessa människor romanen handlar om men i lika hög grad är det en roman om ett landskap. Människan har farit illa fram med det. När de stora skogsbolagen drar sig tillbaka är det för alltid förändrat av hyggen, vägnät och grustäkter.

 

Händelser vid vatten utkom första gången 1993 och belönades bl.a. med Augustpriset. Händelser vid vatten kommer att bli tv-serie för SVT där Rolf Lassgård spelar en av huvudrollerna.

Datum: 25 november 2021
Tid: kl 17:00
Plats: Biblioteket i Lödöse, Museivägen 1, Lödöse
Arrangör: Lilla Edets kommun, biblioteket
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »