Lilla Edets kommun - startsida

Tips för att öka din försäljning på marknad eller mässa

Här är några tips för dig att synas och förhoppningsvis öka din försäljning under marknaden/mässan.

Har du några egna tips som du vill dela med dig av? Maila gärna ylva.laudon@lillaedet.se
 

Exponera varor med måtta


Lägg fram ett antal varor åt gången så kunden kan få en möjlighet att se varorna. Lägger man fram för många åt gången upplever kunden att det är rörigt och svårt att överblicka. Ta hellre fram nya produkter efter en stund och testa också vilka som fungerar för just dessa besökare. Kan vara mycket olika från gång till annan.
 

Exponera på höjden


Lättare för kunden att få en överblick över varorna om du arbetar på höjden. Använd gärna klädställningar, hyllor eller liknande.
 

Erbjudanden


Arbeta gärna med erbjudanden; till exempel tre för 100 kronor och en möjlighet att välja tre olika varor inom ett begränsat sortiment. Alla gillar ett bra erbjudande!
 

Vilket tema håller marknaden/mässan?


Anpassa din försäljning efter temat. Är det julmarknaden så fokusera på att sälja varor som kan förknippas med julen eller presenter att ge bort. Ta inte med allt du har, utan välj noga ut.
 

Tydlig prismärkning


Kunden kan tycka att det är besvärande att fråga om varans pris. Se till att varorna är tydligt prismärkta. Arbetar du med erbjudanden, var tydlig även där med pris och ange tydligt vilka varor som ingår i erbjudandet.
 

Smakprover


Säljer du produkter som man kan få smakprover på? Erbjud gärna det, tillsammans med tips kring mat och dryck som är lämplig att kombinera med dina produkter. Trevligt med lite extra prat som stärker kundrelationen. Ha visitkort redo att lämna ifall kunden vill köpa mer vid ett senare tillfälle!
 

Prova på


Har du möjlighet att ge prova-på rabatter? Kanske under marknaden/mässan eller vid ett senare tillfälle i din butik? Ta med information, upptryckt erbjudande, visitkort med mera.
 

Gör det enkelt för kunden att betala


Ha gärna flera olika alternativ att betala på så att kunden upplever att det är snabbt och enkelt att handla hos dig. Till exempel Swish, kort och kontanter.

Visitkort, kontaktuppgifter


Många kunder flanerar gärna under marknader/mässor och funderar på vad de vill köpa. Om de vid ett senare tillfälle kommer på att de vill köpa något av dig, ska det vara lätt att kontakta dig - ha upptryckta visitkort. Har du en hemsida, Facebook-sida, blogg eller liknande så passa på att marknadsföra den!

Var aktiv och visa kunden dina produkter


Kunden kan känna att det är svårt att komma fram om säljaren sitter vid sitt bord och inte är aktiv. Skapa en relation och visa att du är intresserad av just "din" kund och kundens behov.
Senast uppdaterad: 2019-05-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »