Lilla Edets kommun - startsida

Låna, beställa och reservera

Du behöver komma in på ett bibliotek och få ett nytt lånekort för att t ex kunna låna medier, reservera och låna e-böcker. Har du inget lånekort tidigare, kan du ansöka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sedan komma till biblioteken och hämta kortet.

Reservera och låna om böcker

Vill du ha en särskild bok kan du ställa dig i kö genom att reservera den oavsett om den finns inne eller är utlånad. För att reservera en bok måste du ha en pinkod som du får i lånedisken. I bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats loggar du in med lånekorts-/personnummer + pinkod.
 
Med hjälp av pinkoden kan du också se och låna om dina lån. Omlån kan endast göras om inte boken är reserverad av någon annan. Anslut gärna din e-postadress till ditt bibliotekskonto, så får du förvarning några dagar innan dina lån går ut och meddelande om när du har en reserverad bok att hämta.

Fjärrlån

Om en bok inte finns på biblioteket går det oftast att beställa boken från något annat bibliotek, det vill säga ett fjärrlån. Tänk då på att fjärrlånet har en leveranstid som vi inte kan påverka.Ett fjärrlån kan också ha en annan lånetid än bibliotekets egna böcker. Om biblioteken saknar någon bok som du tycker borde finnas kan du lämna ett inköpsförslag antingen i lånedisken eller via bibliotekskatalogen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Service till studerande

Som student har du ett stort behov av kurslitteratur. I första hand är det bra om du använder dig av det högskole- eller universitetsbibliotek där du studerar. De har en bättre och mer anpassad service till studenter än vad folkbibliotek har.
 
Om du inte hittar din kurslitteratur på ditt högskolebibliotek eller på biblioteken i Lilla Edet kan vi försöka fjärrlåna boken.

Senast uppdaterad: 2019-09-06
Sidansvarig: Carina Magnusson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »