Lilla Edets kommun - startsida


E-böcker

Du kan själv låna e-böcker och e-ljudböcker till din dator, platta eller telefon. Du behöver bara ett lånekort och en pinkod.

Du får låna två böcker per vecka och lånetiden är 28 dagar.

E-böcker

Du behöver inte lämna tillbaka en e-bok, utan när lånetiden har gått ut går det inte att läsa boken längre. Det går inte att lämna tillbaka en titel i förväg för att kunna låna fler titlar - lånetiden är alltid 28 dagar. När lånetiden har gått ut finns filen fortfarande kvar och du måste ta bort den manuellt.Vill du låna en bok mer än 28 dagar går det bra att låna samma bok en gång till men du måste vänta tills lånetiden har gått ut, annars förlängs inte lånet.Låna e-böckerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-ljudböcker

E-ljudböckerna är strömmande och spelas upp via internet. Ljudboksfilerna sparas alltså inte ned till din hårddisk utan lagras under fliken Mina ljudböcker. För att komma åt ljudböckerna måste du logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod.Strömmande ljudböcker spelas upp med Adobe Flash Player, ett tilläggsprogram till webbläsaren. Många datorer har redan Flash installerat. Behöver du ladda ned spelaren kan du göra det här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterDet går inte att lämna tillbaka en titel i förväg för att kunna låna fler titlar - lånetiden är alltid 28 dagar. Vill du låna en bok mer än 28 dagar går det bra att låna samma bok en gång till men du måste vänta tills lånetiden har gått ut, annars förlängs inte lånet.

Fria E-böcker

Project Gutenberg länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterinnehåller äldre litteratur på främst engelska men även andra språk. Böckerna finns både för nedladding och kan läsas i webbformat. Innehåller också en del ljudböcker.Project Runeberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller äldre nordisk litteratur. Endast webbformat.
Senast uppdaterad: 2020-10-26
Sidansvarig: Carina Magnusson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »