Lilla Edets kommun - startsida

Hemliga klubben - bokklubben för 8-11 år


Hemliga klubben är bibliotekets klubb för dig som är mellan ca 8 och 11 år. Även om vi gör många andra roliga saker så pratar vi mest om läsning och böcker. Vi läser en bok inom olika teman till varje träff som vi berättar för de andra om. Anmäl gärna via biblioteken eller barn.biblioteket@lillaedet.se om du vill vara med – eller kom på en träff!

Vi träffas på Lilla Edets bibliotek, kl 16 följande datum:

Torsdag 9 januari – Filmtajm. Vi ser en spännande film med Sveriges populäraste deckarduo i huvudrollen.


Måndag 20 januari – Lasse-Majas detektivbyrå. På klubbens begäran ägnar vi en hel träff åt Lasse-Maja! I år är det 20 år sedan den första boken om Lasse och Maja och deras detektivbyrå kom – men vilken av de nu 28 böckerna är din favorit? Vi löser ett klurigt detektivmysterium och pysslar.

Torsdag 6 februari – Puss & Kram. Vi pratar om de böcker vi läst som handlar om olika sorters kärlek. Vi förbereder oss också inför Alla hjärtans dag genom att göra något pyssel.


Måndag 17 februari - Bland stjärnor och planeter. Idag ger vi oss ut i galaxen och läser böcker som utspelar sig i rymden. Det kan var en faktabok, Snack Parrow, Uppdrag Silverstjärnan eller varför inte en Star Wars-bok?


Måndag 16 mars – Vad händer på Hogwarts egentligen? Det är dags att klubben pratar om Harry Potters magiska värld! Quiz, tester och trollformler utlovas!


Torsdag 2 april - Fantastiska varelser. Spännande böcker som handlar om fantastiska varelser tittar vi närmare på idag. Är det enhörningar, drakar eller kanske en nifflare som är din favorit?


Måndag 27 april – Filmtajm! Vi ser en hemlig film som på något sätt handlar om magi – kom och se vilken det blir!


Måndag 11 maj - Pratbubblor. Vi pratar om tecknade serier och tittar på olika sorters serieböcker. Dessutom gör vi egna bokrecensioner i serieformat som vi också filmar.


Måndag 1 juni - Fniss och flams. Vårens avslutning ägnar vi åt böcker som är

knäppa, skruvade och galet roliga! Vi fikar och äter glass eftersom det är avslutning också.


Vill du vara med?


Här finns en anmälningsblankettPDF som du kan be en vuxen skriva ut och fylla i. Ni är också välkomna in på biblioteket och hämta en blankett. Den ifyllda blanketten lämnar ni sedan in på biblioteket - eller mailar ni in samma uppgifter.

Senast uppdaterad: 2020-05-25
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »