Lilla Edets kommun - startsida

Sommarboken 2019

Nu är det snart sommarlov med sol, bad och glass och möjlighet att vara med i årets ”Sommarboken” på biblioteket i Lilla Edet.

Sommarboken är för dig som är mellan 8-12 år och allt är gratis. I år är temat "Under ytan"! Det kan vara många saker, men mycket kommer att handla om vad som finns under vattenytan.

Vi pratar och tipsar om böcker, ser på film, skriver egna berättelser och får besök av Havets Hus bland annat. Du behöver inte vara med varje gång, utan kan komma när det passar och du har lust. Vissa aktiviteter har ett begränsat antal platser - så för att vara säker på att få plats kan du anmäla dig till: barn.biblioteket@lillaedet.se.


Alla som är med får en snygg gympapåse med bokmärken, armband ochpysselhäfte! Och du - det spelar ingen roll hur mycket du läser eller om du läser pappersböcker, e-böcker eller lyssnar på ljudböcker!

Sommarbokens program:


Måndag 17 juni - Torsdag 20 juni

Invigningsvecka öppnas i nytt fönster- Hela veckan delar vi ut årets snygga blåa gympapåse till alla som är med i Sommarboken på Lilla Edets bibliotek. Kom och gå en poängpromenad och passa på att låna bra sommarläsning!


Onsdag 19 juni, kl 13-ca 15.00

Bio - Lego DC Aquaman - Atlantis slår tillbaka öppnas i nytt fönster- Vi ser en spännande och rolig bio i Folkets Hus biosalong. Och på bio blir det såklart pop-corn! Glöm inte att anmäla dig!


Onsdag 26 juni, kl 13-15 - INSTÄLLT!

Havets Hus - öppnas i nytt fönsterVi får besök av Havets Hus från Lysekil som bland annat har med sig ett akvarium med djur från havet.
Kl 13 - Krabbor på besök - Vågar du klappa en krabba?
Kl 14 - Pysselstation - vi pysslar med havet som tema.


Onsdag 3 juli, kl 13-15

Skrivarverkstad öppnas i nytt fönster- med Agnes. Vad ska man tänka på för att skriva en riktigt bra berättelse? Du får inspiration och tips för att skriva en egen fantastisk historia som kanske utspelar sig ”under ytan” – temat som kan tolkas på många olika sätt. Glöm inte att anmäla dig!


Onsdag 10 juli, kl 13-15

Lyssna och pyssla - öppnas i nytt fönsterIdag gör vi fina maneter som man kan hänga upp och så kanske vi hinner pärla också – samtidigt som vi lyssnar på en ljudbok.


Onsdag 14 augusti, kl 13-15

Avslutningskalas - öppnas i nytt fönster Vi avslutar Sommarboken för i år med ett kalas! Det blir fika och bokpriser till alla. Och så gör vi olika sorters boktips på sommarens bästa böcker för att tips andra om det vi läst.

 
Vill du veta mer om Sommarboken? Gå in på Barnens bibliotek. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2019-07-02
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »