På denna sida finns länkar till olika verksamheter dit du som bor i kommunen kan vända dig för att få stöd och hjälp.
Till BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Inget problem är för stort eller för litet. Du kan till exempel ringa om du känner dig ensam, rädd, ledsen eller bara behöver prata med någon vuxen. BRIS betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt. Telefon: 116 111
Barnombudsmannen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen.
Hjälplinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd på telefon, alla dagar kl 13-22. Det kostar som ett vanligt samtal och du kan vara anonym. Telefon: 0771-22 00 60.
Kollpasoc.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innehåller information till barn och unga om socialtjänsten och på vilka sätt socialtjänsten kan hjälpa barn och unga som är i behov av stöd och hjälp. Den är till för att fler barn ska få kännedom om soc, vad de gör och vilket sätt det går att få stöd och hjälp.
RFSL Stödmottagning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns för dig som är hbtq-person och som blivit utsatt för trakasserier, hot och våld. Även närstående och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna.
Kärleken är fri är till för dig som är ung och som vill ha stöd och råd kring hedersrelaterade frågor. Du kan prata med dem om hedersrelaterat förtryck, våld, begränsningar, rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap och könsstympning.
Läs mer på Rädda Barnens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring sjukvårdsupplysningen 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sjukvårdsrådgivningen är öppet dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112. Telefon: 1177
Man kan drabbas av många olika slags problem som påverkar ens liv, hälsa och skola. På denna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. presenteras några vanliga diagnoser och tillstånd. Det är bra att skaffa sig mer kunskap för att förstå sig själv, sitt problem och var man kan söka hjälp. Telefon: 1177
Självmordslinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. De svarar kl. 6-24 varje dag. Telefon: 90101. Det går även bra att chatta eller maila till Självmordslinjen.
Göteborgs socialjour (kvällar, nätter och helger) Länk till annan webbplats.
Tjejjouren Eva är en ideell förening som arbetar för att stötta och stärka unga tjejer. Deras syfte är att skapa en mötesplats där personer som identifierar sig som unga tjejer kan finna stöd och gemenskap.
Tjejzonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chattar.
Ungasjourer.se samlar alla jourer i Sverige som arbetar med att stötta och stärka barn, unga och unga vuxna.
I kommunen finns en ungdomsmottagning för killar och tjejer i åldrarna 13–25 år.
Inspektionen för vård och omsorg, IVO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en myndighet som har tillsyn över verksamhet enligt LSS, socialtjänst och hälso- och sjukvård. Barn och unga inom vård och omsorg kan vända sig till Ivos Barn- och ungdomslinje för att:
Barn och unga kan ringa, mejla eller chatta anonymt med IVO.
Du kan också läsa mer om olika verksamheter genom att klicka på länken nedan: 1177 om att må psykiskt dåligt som ung Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se Telefon: 0520-65 95 00