Interkulturella aktiviteter

Genom att arrangera interkulturella aktiviteter strävar Lilla Edets kommun efter att bidra till ett ömsesidigt utbyte av, förståelse för och kunskap om olika kulturer och språk. I det arbetet samarbetar vi med externa aktörer som studieförbund, föreningar, företag och volontärer.

Aktuella interkulturella aktiviteter

 

Work & Makerspace

Work- & Makerspace i Lilla Edet har olika sociala aktiviteter och en drop-in helpdesk för frågor som handlar om fritidsaktiviteter för barn och vuxna, studier, jobbsökande eller andra frågor om samhället. Där finns också möjlighet att använda dator för dina ärenden och att träna svenska. Det finns även ett språkkafé en kväll i veckan. Välkommen!

Kontaktperson: Mai Lundell, mai.lundell@lillaedet.se, 0520-65 99 55.

Språkcafé

Kom och umgås och träna svenska språket på tisdagar kl. 18-20 i Integrationscentrum. Olika samtalsteman. Drivs i samarbete med ABF.

Kontaktperson: Mahmmud Aman, mahmmud.aman@lillaedet.se, 0520-65 96 19.

Föräldracirkel

Är du förälder till barn i åldern 0-18 år? Att vara förälder ger både utmaningar och möjligheter. Att dessutom vara ny i Sverige kan vara extra utmanande. Men du är inte ensam. I denna samtalsgrupp kan du tillsammans med andra och med hjälp av handledare diskutera vardagen, det nya samhället, förskolan och skolans roll samt förväntningar på dig som förälder här i Sverige - med språkstöd.

Kontaktperson: Maria Nordberg, maria.nordberg@lillaedet.se, 0520-65 95 83.

Fler aktiviteter hittar du i evenemangskalendern Öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?