Skilda världar

"Skilda världar" är en stödgrupp för barn 7-12 år som har föräldrar som lever åtskilda av olika anledningar. Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla.

Tisdag 5 september 2023 startar nästa grupp. Sista dag för anmälan är tisdag 22 augusti.

Välkommen att kontakta Anette Johansson för anmälan via 0722-18 46 88 eller musslan@lillaedet.se.

 Vid en skilsmässa, eller vid någon annan anledning till att föräldrarna inte längre lever tillsammans, kan barn bli ensamma med sina känslor. De kan känna sig ledsna, oroliga och arga över att mycket förändras omkring dem. Kanske måste man byta skola eller flytta. Föräldrarna kanske bråkar eller har träffat någon ny partner. Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla.

 Genom lek, pyssel, samtal och fika får barnen dela erfarenheter samt få hjälp att hitta nya vägar i en förändrad livssituation. Båda föräldrarnas/vårdnadshavarnas godkännande behövs för att barnet ska kunna delta och innan första gruppträffen vill vi träffa varje barn enskilt tillsammans med minst en av föräldrarna/vårdnadshavarna.

Vi utgår från BRIS-materialet "Mina föräldrar är skilda".

Vi håller till i Fuxerna församlingshem, Fuxernavägen 8, Lilla Edet. Vi ses en gång i veckan under 10 veckor.

 Välkommen att kontakta Anette Johansson på 0722-18 46 88 eller musslan@lillaedet.se.

Verksamheten Musslan, där Skilda världar ingår, är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och socialtjänsten i Lilla Edets kommun.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?