Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-10-30
Senast uppdaterad: 2017-10-30

Vinnare av kommunens utmärkelser utsedda

Nu är det klart vilka som får årets kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att årets utmärkelser går till Narin Ammara, Sherin Ammara, Cedra Ammara, Hans Jacobsen, Anders Karlemo, Lennart Ollstig och Felicia Wangerås. Stort grattis till vinnarna!

Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaternas och pristagarnas insatser inom sina områden. I år delas stipendiet och priserna ut i samband med julmarknaden i Lilla Edet den 26 november.
 

Kulturstipendium

Kulturstipendiet går till talanger inom det kulturella området som är bosatta eller uppvuxna i kommunen. Årets stipendiater är Narin Ammara, Sherin Ammara och Cedra Ammara.

Motiveringen lyder:

Youtube-systrarna som med engagemang och vilja förflyttat kulturen från scener och böcker till allas plats vid datorn. Tjejerna har 1,5 miljoner följare över hela världen och bidrar till att sätta Lilla Edet på kartan och belysa för- och nackdelar med livet i Edet.

Kulturpris

Kulturpriset går till någon eller några som har varit kommunen till glädje inom det kulturella området och har en anknytning till kommunen. Årets pristagare är Hans Jacobsen, Anders Karlemo och Lennart Ollstig.

Motiveringen lyder:

Med ett genuint engagemang för att bevara vårt kulturarv har Hans Jacobsen, Anders Karlemo och Lennart Ollstig helt ideellt byggt en Skvaltkvarn i Västerlanda. Några gånger om året anordnar de Kvarndags – där allmänheten är välkommen för att se hur en skvaltkvarn fungerar. 

Ungdomspris

Ungdomspriset går till en ungdom som är duktig inom sin idrott, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen. Årets pristagare är Felicia Wangerås.

Motiveringen lyder:

För hennes insatser inom ridsporten och för att hon tillsammans med sin häst tagit sig till England i somras och ridit VM och EM i Mounted games.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »