OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Mini-Maria öppnar i Lilla Edet

Onsdag 7 september öppnar Mini-Maria i Lilla Edets kommun. Mini-Maria är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år med frågor eller problematik rörande alkohol, droger eller spel om pengar. Mottagningen vänder sig även till de ungas anhöriga samt till professionella som kommer i kontakt med målgruppen.

Mini-Marias mottagning i Lilla Edet är öppen varannan onsdag kl. 8.00-16.30, jämna veckor. Verksamheten hittar du i LEVA-huset på Göteborgsvägen 37 A i Lilla Edet. Alla besök är kostnadsfria och personalen på Mini-Maria-mottagningen har tystnadsplikt.

– Jag ser mycket fram mot vår uppstart av Mini-Maria i Lilla Edet. Det innebär att vi kan arbeta förebyggande och med tidiga insatser och erbjuda stöd för ungdomar och unga vuxna och därmed kunna motverka alkohol-, drog- och spelberoende tillsammans med Västra Götalandsregionen. I och med vårt samarbete med vården kommer vi kunna erbjuda ett koncept bestående av ett tvärprofessionellt team. Vilket innebär att vi kan erbjuda kontakt med olika professioner; både familjebehandlare och sjuksköterska kommer finnas på plats i LEVA-huset, säger Maria Lundh, enhetschef öppenvården, Lilla Edets kommun.

Mer om Mini-Maria

Mini-Maria är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och nio kommuner i västra hälso- och sjukvårdsnämndens geografiska område: Mölndal, Härryda, Kungälv, Stenungssund, Ale, Lilla Edet, Partille, Lerum och Alingsås. Mottagningar finns i alla nio kommuner.

Läs mer om Mini-Maria på Västra Götalandsregionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!