Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-03-31
Senast uppdaterad: 2015-04-16

Vill du sponsra en volontär?

Kommunen har över 70 frivilligarbetare som förgyller tillvaron för många äldre. 14 Lilla Edet-företag är redan med och sponsrar volontärerna med kundrabatt. Visst vill du också vara med?

Det finns sjuttiofem frivilligarbetare i Lilla Edet, vilket är en hög siffra för en kommun i vår storlek, konstaterar Åsa Svanberg-Sand, som är frivilligsamordnare. De flesta är pensionärer, men det finns också yrkesverksamma som ställer upp och gör vardagen lite ljusare för sina medmänniskor. Någon gör det också för att träna på sin svenska.

— De har till exempel caféverksamhet på våra äldreboenden, tar ut de gamla på promenader och ordnar musikunderhållning. Men de läser också högt, eller är en stunds sällskap för de som är ensamma. De gör en fantastisk insats, säger Åsa Svanberg-Sand.
 
Volontärerna ersätter inte på något vis de sysslor som kommunen själv är ålagd att utföra, till exempel genom service och omsorg. Men de kan erbjuda det lilla extra, det som ger guldkant på vardagen och som ordinarie personal inte hinner med, menar Åsa SvanbergSand. Nu efterlyser hon företag som vill vara med och sponsra kommunens frivilligarbetare med kundrabatt eller extraerbjudanden - och redan nu har fjorton företag ställt upp, varav Salong Sax och Ellbo Terapi är två av dem.

— Som företag bidrar man på det viset med en samhällsinsats, samtidigt som man förhoppningsvis får nya kunder på köpet. Det vinner ju alla på!

Vill du och ditt företag vara med och sponsra kommunens volontärer?

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »