Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-05-04
Senast uppdaterad: 2017-05-04

Vernissage på Lilla Edets bibliotek manade till mod  

Inom ramen för konstprojektet Smittande oro och mod avtäcktes onsdag 3 maj ett konstverk av konstnären Carl Michael von Hausswolff på Lilla Edets bibliotek. Vid vernissagen medverkade bland annat kultur- och fritidsnämndens ordförande Kjell Johansson och kultursamordnare Anna Svensson. Utställningen pågår på Lilla Edets bibliotek fram till 16 maj.

Vid vernissagen presenterade kultur- och fritidsnämndens ordförande Kjell Johansson konstnären Carl Michael von Hausswolff. Han har som konstnär arbetat gränsöverskridande, främst med ljudkonst men även med andra konceptuella verk. Tillsammans med Leif Elggren startade han det fortfarande pågående projektet Elgaland-Vargaland, ett projekt som bland annat driver och ifrågasätter idén om nationalitet och dess koppling till identitet. Läs mer om Carl Michael von Hausswolff och hans projekt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gruppen #jagärhär arbetar mot näthat


Kultursamordnare Anna Svensson presenterade konstprojektet Smittande oro och mod och talade också om de goda krafter som finns som står upp mot det mörka. #jagärhär är ett stöd till de som aktivt vill gå in och bryta och störa de som sprider näthat. Medlemmarna säger vad de tycker och tänker, är inte alltid överens i sakfrågor, men står tillsammans enade för öppenhet, respekt och det goda samtalet. Det handlar om att våga och orka säga ifrån och visa sin åsikt, något som också är centralt i konstprojektet Smittande oro och mod.  

Om projektet Smittande oro och mod


Smittande oro och mod är ett konstprojekt som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet. Med konstnären och curatorn Jörgen Svensson i spetsen har fyra svenska och internationella konstnärer för projektet skapat var sitt nytt och unikt konstverk på temat mod, rädsla, yttrandefrihet och demokrati. De medverkande konstnärerna är Esther Shalev-Gerz, Kendell Geers, Nina Bondeson och Carl Michael von Hausswolff.

Kommunerna som deltar i projektet är Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Under en tvåveckorsperiod visas respektive konstnärs bild i samtliga tolv kommuner. Projektet drivs gemensamt av de tolv deltagande kommunerna. Med kulturen och konsten som kraft vill man tillsammans arbeta för att smitta vår omgivning med mod.

Läs mer om Smittande oro och mod

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »