Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-23
Senast uppdaterad: 2019-04-23

Valborgsfirande i Ströms slottspark

För första gången anordnar Lilla Edets kommun ett valborgsmässofirande i Ströms Slottspark. Planen är att ha en öppen valborgsbrasa, om inte vädret sätter stopp för det.

I år väljer kommunen att flytta valborgsfirandet från Ljungkullen till Ströms slottspark. Firandet har under många år arrangerats på Ljungkullen, men på grund av brand- och säkerhetsrisk har en öppen eld inte varit tillåten. Detta råds det nu bot på när firandet istället flyttas till slottsparken.

– Ströms slottspark har bättre förutsättningar för en valborgsbrasa än Ljungkullen. Det ska bli roligt att kunna erbjuda kommuninvånarna en riktig brasa igen. Nu hoppas vi på att vädret är med oss, säger Eva Lejdbrandt verksamhetschef för kultur och fritid.


Programpunkter

Eva lovar att upplägget kommer att vara detsamma med körsång, musik, vårtal, servering men med en öppen valborgsbrasa, om inte vädret sätter stopp för det.

Kören Helt Sonika och Lilla Edets Musikförening sjunger och spelar vårsånger under kvällen och förvaltningschef Leif Gardtman är årets vårtalare.


Servering

För den som är sugen på fika under kvällen är Slottscaféet öppet och det finns möjlighet att köpa grillad korv med bröd.

Varmt välkommen till Ströms slottspark tisdag 30 april kl. 20!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »