Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-10
Senast uppdaterad: 2019-04-10

Välbesökt Lilla Edetmässa i helgen

Det var trångt i Strömshallen när Lilla Edetmässan gick av stapeln i helgen 6-7 april. FöretagsCentrum som anordnade Lilla Edetmässan uppskattade att det kom drygt 1900 besökare under mässans två dagar. Mässan blev den tolfte i ordningen.

Det lokala näringslivet visade upp sina produkter och tjänster under trevliga former och mässan lockade besökare i alla åldrar. Flera föreningar fanns också på plats för att visa upp sin verksamhet och tillsammans bidrog alla utställare och besökare till två trevliga dagar med härlig stämning.

På programmet stod musikunderhållning med Harriet Nauer och Nicolás López Fors, modevisning med M-L Trycks fritidskläder och Färgburkens tapetvisning med unga modeller, pristävlingar, trollerishow, ansiktsmålning för barnen samt mycket annat trevligt.

Trollkarlen Ason Bson Cson hade trollerishow och knöt ballongfigurer till barnen.

Företagarna delade ut utmärkelser

Under mässan delades också flera utmärkelser från Företagarna ut. Mikael Erlandsson från Företagarna överlämnade under lördagen utmärkelserna Årets Företagare och nomineringen till priset Årets Unga Företagare. Anna Westbeck med företaget Västia utsågs till Årets Företagare i Lilla Edet.

Företaget Västia startade sin verksamhet 1986 och har utökat sitt produktutbud genom åren. Västia är mest kända för sina användarvänliga duschlösningar för bostadsanpassning som de idag har ett registrerat patent på. Västia har också smarta förvaringsprodukter samt sand- och flislådor för olika miljöer.

— Vår framgång är tack vare mina fantastiska medarbetare och att vi har användarvänliga produkter som gör nytta och förenklar vardagen för många, berättar Anna Westbeck.

Från vänster: Malin Olsson med företaget BlommaLin, Anna Westbeck med företaget Västia och Mikaela Sinipuro som tog emot sitt gesällbrev.

Nomineringen till priset Årets Unga Företagare gick till Malin Olsson på BlommaLin. För drygt 4 år sedan öppnade hon sin blomsteraffär i centrala Lilla Edet.

— Det känns jättekul! Jag är väldigt stolt över nomineringen. Det är roligt att bli uppmärksammad för allt man gör, säger Malin Olsson.

På frågan hur det är att vara företagare i Lilla Edet svarar Malin Olsson:

— Det är väldigt roligt att vara företagare i Lilla Edet och ingenting är omöjligt med lite framförhållning. Jag sätter också värde på den personliga kontakten jag har med mina kunder och jag vet att de också uppskattar det. Ibland kommer det in kunder här som säger; Du känner ju min vän, kan inte du göra något som hon gillar?

Företagarna delade också ut ett Gesällbrev till Mikaela Sinipuro, som studerat till frisör. Just nu är Mikaela föräldraledig och njuter av tiden tillsammans med barnen.

— Men jag ser också fram emot att få starta upp en egen skönhetssalong i framtiden, berättar Mikaela Sinipuro.

Pris för bästa monter till Färgburken

Priset för bästa monter gick till Färgburken. I montern hade Färgburken skapat en stämningsfull miljö med smakprov av deras inredning på väggarna. Där fanns också tapetnyheter att beskåda i form av en elegant balklänning. Eive Vikingsson, ägare av Färgburken, berättar:

— Det här priset kan inte jag ta åt mig äran för. Det är min fru Agneta som har ett gott öga för inredningsdetaljer och skapar och pysslar en hel del. Det var roligt att besökarna uppskattade vår monter.

Färgburken hade stämningsfull och vacker monter.

Företagsjubilarer uppvaktades

Flera företag i kommunen uppvaktades också i samband med att företagen firade jämt jubileum. Uppvaktningen skedde under mässfesten för utställare kvällen innan mässan öppnade för besökare.

Jubilarerna var Lars Svensson Kopiator Service samt Börjesson Maskin AB, 25 år, Bj Service Benny Juvén Aktiebolag samt Jan Johnsson, 30 år, och Dan Jonsons Elektriska Aktiebolag, 60 år.

Företagsjubilarerna uppvaktades. Från vänster på bild: Peter Börjesson, Håkan Jonson, Jan Johnsson samt Tobias Juvén.

Kommunen på plats

Lilla Edets kommun fanns på plats med en monter där besökare kunde prata jobb och sommarjobb, tala med energi- och klimatrådgivare som svarade på frågor om till exempel olika uppvärmningssystem och solceller samt med Work- och Makerspace, ett projekt för skapande och lärande. 

 

Tack alla besökare och utställare som tillsammans gjorde Lilla Edetmässan så lyckad!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »