Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-09-09
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Välbesökt invigning

Bibliotekspersonalen från vänster: Julia Berg, Carina Magnusson, Christina Hurtig, Camilla Oscarsson och Krystyna Öjerskog.

Det rådde sannerligen ingen tystnad på biblioteket i Lödöse under nyinvigning av de nya lokalerna. Kvällen bjöd på musik, tal och konfettiraketer. Besökarna var många och stämningen var på topp!

Under sommaren har arbetet med flytten till nya lokaler i Lödöse museum pågått och i torsdags var det dags för officiell invigning. Kvällen till ära var lokalerna festklädda med vimplar gjorda av återbrukade böcker, personalen passade på att berätta om vad som är på gång under hösten.

Besökarna minglade runt med saft och kakor och njöt av tillställningen som bland annat bjöd på musik framförd av tre elever från Kulturskolan under ledning av Ingmarie Romell, kulturskolechef.

Alla kan nå

Krystyna Öjerskog som är bibliotekarie på biblioteket känner sig väldigt nöjd med den nya inredningen.


– Vi har nya lägre hyllor som gör det lättare att nå böckerna som står högst upp. Förut behövde vi stå på stegar för att komma åt.


Renodlat bibliotek

Den största förändringen är att biblioteket nu är ensamma i lokalen, tidigare har dessa delats med Lödöse museums utställningar. En av besökarna som tyckte detta var väldigt positivt var Lotta Löfberg som ofta besöker biblioteket med sina barn Ida, 1,5 år och Agnes 5 år.

– Nu slipper jag vara orolig över att barnen ska förstöra något i glasmontrarna när vi är här och lånar böcker, sa Lotta Löfberg skrattandes.

Ida 1,5 år tillsammans med sin mormor Christina Löfberg.

Present till alla barn

Många barn var på plats och passade på att upptäcka den nya barnavdelningen och låna med sig böcker hem.

Alla barn fick med sig en liten present hem, de mindre barnen en Pixibok som de valde ur en trollkarlshatt och de större en gympapåse att bära sina böcker i.

Agnes 5 år visar stolt upp sin gympapåse.

Kalaskänsla

Bland de många besökarna fanns bland annat Malin Krantz, kommunchef, Julia Färjhage, kommunalråd och Carina Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden som var kvällens invigningstalare.

– Det ska vara roligt, det ska spritta i benen och de ska vara en kalaskänsla när du går till biblioteket, sa Carina Andersson i sitt tal innan hon läste ett stycke ur en Pippi Långstrumpbok.

Christina Hurtin, bibliotekschef, Malin Krantz, kommunchef, Julia Färjhage, kommunalråd och Carina Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 

Vi önskar biblioteket lycka till i sina nya fina lokaler!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »