Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-12-13
Senast uppdaterad: 2019-12-13

Uppvaktning av jubilarer på Thorskogs slott

Marita Mattsson, Lena Olsson och Lena Andersson-Vaz.

I onsdags var det ett högtidligt firande på Thorskogs slott för de anställda som arbetat i Lilla Edets kommun under 25 år. Det bjöds på trerätters middag, berörande tal och gåvor.

Varje år uppmärksammar Lilla Edets kommun de medarbetare som under 25 års sammanhängande tid har arbetat inom kommunen. I år var det tre jubilarer, Marita Mattson, undersköterska på Lindkullen, Lena Olsson, undersköterska i hemsjukvården och Lena Andersson-Vaz, kock på Strömsskolan.


Kryddad historia

När mörkret lagt sig över Thorskogs slott inleddes kvällens högtidliga firande. Julia Färjhage, ordförande i kommunstyrelsen hälsade alla välkomna med en välkomstskål i musikrummet. Sällskapet fick sedan höra den spännande historien bakom slottet, där Lasse Nilsson, en av slottets ägare lovade att 80 procent av historian var sann.

Slottsmeny

Kvällens trerättersmeny serverades i ett av slottets matsal, Blå kabinettet och bestod av lättbakad fjällröding som en läskande förrätt, flankstek med bakad kålrot och till dessert serverades en salt kolakräm med punchglass.

Under desserten tog Julia Färjhage ordet och påminde om händelser som ägde rum för 25 år sedan och det var många händelser som många kom ihåg, bland annat Sveriges VM-brons. Hon passade även på att tacka jubilarerna för sitt arbete:

– Det hände mycket 1994 men det viktigaste var att ni började jobba hos oss, och för det är jag väldigt tacksam!

Jubilarerna var eniga om att tiden går fort och att det är svårt att förstå att de har jobbat i kommunen så länge.


– Det är en siffra, jag tror inte det är sant med 25 år, sa Lena Andersson-Vaz.

Tal och gåvor till jubilarerna

Jubilarernas chefer höll tal till var och en av sina medarbetare, där de beskrevs både som privatpersoner och medarbetare. Talen följdes av utdelning av blommor och den gåva de i förväg valt ut. Gåvorna skickades runt bordet för beskådning av övriga nyfikna runt bordet.

Lyckad kväll

Att alla jubilarer kände sig uppvaktade under kvällen var det ingen som tvekade på. Det blev många härliga skratt och samtal under kvällen som avslutades med kaffe och dessertbuffé i ett av slottets äldsta möblemang. Där drogs samtalet in på det mytomspunna spöket som sägs bo på slottet…

Bakre raden från vänster: Karin Jonasson, Julia Färjhage, Anethe Johansson, Malin Persson. Främre raden från vänster: Marita Mattsson, Lena Olsson och Lena Andersson-Vaz.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »