Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-07-06
Senast uppdaterad: 2017-07-06

Trolleriskola populär sommarlovsaktivitetet

Förra onsdagen var det fullt hus i fritidsgården Hjortens lokaler vid Billerödsvallen i Hjärtum. Trollkarlen Ason Bson Cson hade trolleriskola för barn mellan 6-12 år, något som var mycket populärt och drog barn inte bara från Hjärtum utan från hela kommunen. Sommarl

Trolleriskolan började med förberedelser där barnen fick tillverka sin egen trollstav. Sedan var det dags att testa olika trick som trollkarlen visade. Ason Bson Cson, som egentligen heter Martin Rosvall, gav också barnen tips och idéer på hur de bäst skulle lyckas med sina trolleritricks hemma.— Det är lagom att vara ett tjugotal barn, blir det för många så blir det stimmigt och det är svårt att få tiden att räcka till när barnen har frågor eller behöver hjälp. Det här är alldeles lagom, säger Ason Bson Cson.

Kostnadsfria aktiviteter under sommaren

Trolleriskolan var en av flera aktiviteter som fritidsgården Hjorten anordnar för barn och unga under sommaren. Tack vare pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, arrangerar flera föreningar i kommunen kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar under sommarlovet. Annette Fransson som arbetar på fritidsgården Hjorten berättar:— Det känns roligt att kunna anordna aktiviteter som inte kostar något. Vi har satsat på att ordna utflykter samt aktiviteter här på Hjorten som normalt kanske hade kostat pengar att delta i, men vi ville att alla barn skulle kunna få möjlighet att delta i sådana aktiviteter under sommaren nu när vi fått medel från MUCF.

Mycket på gång på fritidsgården Hjorten

Fritidsgården Hjorten vid Billerödsvallen har funnit i knappt två år. Annette Fransson och Pernilla Fredholm förestår och arbetar tillsammans på fritidsgården, där de delar på en heltidstjänst. Ansvarig för fritidsgården är Hjärtums IS, där kärnan av verksamheten naturligt är inriktad mot fotboll. Fritidsgårdens ambition är att det ska finnas aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar och det är öppet två kvällar i veckan, onsdag och fredag. Just nu håller de på att göra iordning lokalerna ytterligare, bland annat med ett rum till för spel med Playstation 4.På andra sidan fotbollsplanen har fritidsgården Hjorten också ställt i ordning en hel aktivitetspark med bland annat klättersten, klätterställning, balansbana, hinderbana, terrängcykelbana och beachvolleyplan.— Allt kring aktivitetsparken är inte riktigt klart än, vi väntar på ett beachvolleynät och hinderbanan är inte helt färdig ännu. Det har varit mycket jobb att iordningställa aktivitetsparken, men nu ser vi hur resultatet växer fram. Här har barnen och ungdomarna fått vara med och bestämma vad som ska finnas. Det är jätteviktigt att de får inflytande över verksamheten, annars används inte sakerna. Både utomhus och inomhus är det jätteviktigt att de får vara med och tycka till!Resurserna som möjliggör fritidsgårdsverksamheten kommer från medel Annette och Pernilla sökt, bland annat från Arvsfonden, Idrottslyftet, Alla är olika, MUCF, Länsförsäkringar, Skandia Idéer för livet med flera.— Pernilla är bra på att ta reda på var man kan söka pengar och bra på att formulera ansökningarna. Jag är mera hands-on och rycker tag i projekten, så vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Annette med ett leende.

Klätterstenen är en del av aktivitetsparken fritidsgården Hjorten byggt upp.

Balansbanan i aktivitetsparken.

Starkt frivilligt engagemang

Annette berättar också att det finns ett starkt engagemang från föreningsliv och frivilliga krafter.— I Hjärtum och i hela Lilla Edets kommun finns ett starkt föreningsliv som bär upp mycket engagemang. Mycket av föräldraföreningens engagemang gick över till engagemang i fritidsgårdsverksamheten när skolan i Hjärtum försvann. Det är naturligt, det är samma barn det handlar om. Deras engagemang är viktigt för oss.Besök fritidsgården Hjortens Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Delta i sommaraktiviteterna!

Många roliga och spännande sommaraktiviteter pågår runt om i kommunen. Vad sägs om att bli filmstjärna för en dag, prova på ridning, spela beachvolleyboll, delta i sommarboken och skattjakter. Ta del av alla sommaraktiviteter.Sommaraktiviteterna arrangeras av biblioteken i Lilla Edets kommun, Fritidsgården Hjorten, IK Bergaström, Västerlanda Vi Unga och Åsbräcka Bygdegårdsförening.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »