Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-09-02
Senast uppdaterad: 2021-09-02

Tack för ett bra samarbete kring feriearbete

Trots det stora antalet sökande och de utmaningar som coronapandemin fört med sig lyckades kommunen ordna ferieplatser åt alla ungdomar som sökt. Detta möjliggjordes genom ett framgångsrikt samarbete mellan företag, föreningar och kommun.

2020 hade Lilla Edets kommun inte möjlighet att erbjuda feriearbete på grund av det svåra ekonomiska läge som kommunen befann sig i. Därför erbjöds i år istället feriejobb åt två årskullar samtidigt, alla som var födda 2003 och 2004. Trots det stora antalet sökande och de utmaningar som pandemin fört med sig lyckades kommunen, med hjälp av företag och föreningar, att ordna ferieplatser åt alla ungdomar som sökt. Det var 105 ungdomar som från början sökte och erbjöds feriejobb. Utav dessa tackade ett antal sedan nej, bland annat på grund av de hittat sommarjobb på annat håll, och i slutändan jobbade 80 ferieungdomar inom olika arbetsområden runt om i kommunen.


– Jag vill verkligen tacka de företag, föreningar och kommunala verksamheter som, trots de utmaningar som pandemin har orsakat, på ett mycket bra sätt tagit emot feriearbetare. Att ge våra ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren och en chans att prova på arbetslivet är oerhört viktigt. Det är bara att konstatera att så här bra blir det när vi gör det tillsammans, säger Julia Färjhage, kommunalråd i Lilla Edets kommun.

Bra sätt att hitta ny personal

Ett av de företag som tagit emot feriearbetare via kommunen är Stendahls bil.


– Det har fungerat bra. Vår feriearbetare har under fyra veckor jobbat med måleri-, trädgårds- och snickeriarbete. Vi kan absolut rekommendera andra företag att ta emot feriearbetare via kommunen, säger Håkan Lindqvist på Stendahls bil.


Inte minst för de kommunala verksamheterna är möjligheten att erbjuda feriejobb ett bra sätt att hitta och rekrytera ny personal.

– Många av våra verksamheter, som exempelvis städenheten, skolan, förskolan och kommunledning, har varit mycket nöjda med sina feriearbetare. Inom vård och omsorg har dessutom flera 18-åriga feriearbetare fått fortsatt timanställning. Vilket är väldigt positivt för kommunen, som är i behov av bra timvikarier, säger Malin Krantz, kommunchef.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »