Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-03-01
Senast uppdaterad: 2018-03-01

Svensk Fastighetsförmedling stod värd för årets första handelsfrukost

I tisdags var det dags för årets fösta handelsfrukost. Handelsfrukostarna som anordnas av Företagscentrum äger rum ute på företagen och denna gång var det Svensk Fastighetsförmedling som stod värd.

På handelsfrukostarna får företag möjlighet att presentera sin verksamhet på ett naturligt och trevligt sätt och företagarna ges möjlighet att utbyta idéer och erfarenheter med varandra. Tanken är också att företagare kan skapa kontaktnät och kunna umgås kring gemensamma frågor. Det är samtidigt ett bra tillfälle för Företagscentrum att informera om vad som är på gång inom företags- och handelsområdet i stort.

 

Under besöket hos Svensk Fastighetsförmedling berättade mäklarna Per Kristoffersson och Sofia Sandflo om sin verksamhet i Lilla Edet och Trollhättan och om bostadsmarknaden i området i stort.

 

— Lilla Edet har haft en god prisutveckling på bostadsmarknaden de senaste åren, bland de bästa i Sverige faktiskt. Det mattades av något i slutet av förra året, men vår bild är att prisutvecklingen fortsätter att öka, berättar Per Kristoffersson.

 

Det spås inte bli några större räntehöjningar framöver och det nya amorteringskravet som Finansinspektionen beslutat om tror Per inte kommer att avskräcka köparna i Lilla Edets kommun:

 

— Vi ser positivt på marknaden för bostäder. Men det behövs fler bostadsrätter i kommunen generellt. Det hade skapat fler möjligheter främst för äldre som vill sälja sitt hus och flytta till ett mindre boende. Då hade det ju också kommit ut fler hus på marknaden.

Efterfrågan på homestyling ökar

Sofia Sandflo berättar att de har anställt en homestylist, Helena Karlsson. De har märkt att efterfrågan på styling av bostäder innan försäljning har ökat de senaste åren. Det handlar ofta om att kunna framhäva det unika i varje bostad och skapa en helhetskänsla inför visning. Då handlar det inte bara om att lägga plädar elegant i soffan, som Sofia uttrycker det.

 

— Vi vill skapa en snackis kring försäljningen. När vi till exempel sålde en gammal villa med många fina detaljer bevarade, så tog vi alla bilder i svartvitt. Vi framhävde det äldre och det unika och på vissa bilder var vi med som modeller, klädda i kläder från samma tidsepok som huset. På visningen spelade vi sedan musik från den tiden. Det blev snyggt, uppmärksammat och var fantastiskt roligt att arbeta med!

Avslutades med tulpanbindning

Handelsfrukosten avslutades med att Malin Olsson från BlommaLin lärde deltagarna att binda tulpaner. Med sig hade hon färggranna och våriga, svenskodlade tulpaner och eukalyptus att dekorera buketterna med.

 

— Det gäller att vrida tulpanerna åt samma håll, instruerade Malin glatt de andra.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »