Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-07-05
Senast uppdaterad: 2019-07-05

Spännande dag för alla legoälskare

Levi Nyberg och Anette Nylander bygger på en av de många olika byggstationerna

Efter höstlovets succé var det igår åter dags för Bremlerbricks att fylla upp Folkets Hus i Lilla Edet med lego. Det var stor variation på aktiviteterna under dagen. Den som ville kunde bygga fritt eller efter en modell, tävla med legobilar eller att bygga det högsta tornet under fem minuter.

Det var många legointresserade barn och unga som var på plats och var med o byggde och tävlade i olika legobyggen. En som tog chansen var Levi Nyberg, som tillsammans med sin mormor Anette Nylander byggde en bro på en av de många stationerna som fanns på plats.

– Det är roligt att bygga olika saker, säger Levi Nyberg.

Melker Willfors och Emmie Nordesand deltog i biltävlingen

Biltävling

Under dagen pågick det street race som arrangörerna lovade är helt lagligt när det handlar om legobilar. Melker Willfors från Göteborg var en av vinnarna med sin monsterbil Monstrosity som var den största bilen som var med i tävlingen. God framförhållning var hans tips för att bygga en snabb och hållbar bil.


– Jag började i god tid att bygga bilen inför tävlingen.

Han berättar vidare att han har en hel del lego hemma, och att han har byggt i ett par års tid och tycker det är väldigt roligt. När han fick höra att det skulle vara ett legoevent i Lilla Edet passade det perfekt när han under veckan spenderar tid med sin mormor som bor i Lilla Edet.

Aktiviteter som passar alla legoälskare

Grundare av Bremlerbricks, Gabriel Bremler åker runt i hela Sverige med sina legoevents och de hela tiden utvecklar och förnyar sina aktiviteter.

– Vi vill ha olika stationer, där du kan bygga fritt eller följa en modell, för att det ska passa alla. Vi utvecklar hela tiden våra aktiviteter, så varje gång är aldrig den andra lik, säger Gabriel Bremler.

En av anledningarna till att han tycker det är så roligt att arbeta med lego berättar han är att alla har en relation till lego, oavsett ålder. Det skapar möjlighet att på ett naturligt sätt bygga relationer.


Ta del av hela sommarlovsprogrammet på lillaedet.se/sommarlov

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »