Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-07-22
Senast uppdaterad: 2019-07-22

Sommarlovet fylls på med fler aktiviteter

Biblioteket fyller på sommarlovsprogrammet med ytterligare två aktiviteter under augusti. Det bjuds på Harry Potter-inspirerat lajv och besök av hästboksförfattaren Pia Hagmar.

Nu har du chansen att få uppleva spänningen från Harry Potter-böckerna när Lajvbyrån åter besöker Lilla Edet. Alla barn och unga mellan 9–12 år lovas ett magiskt äventyr. Är du intresserad av hästar får du inte missa hästboksförfattaren Pia Hagmars besök där hon berättar om hennes populära böcker.

Magi-kaos! Harry Potter-inspirerat lajv

På Harry Potter lajvet 13 augusti kommer du få rollspela en magiker som kommit in på den magiska skolan Draupner. Du ska tillsammans med dina blivande magiska kamrater mötas på biblioteket för att handla böcker inför skolstarten.

Varför är det trollkarlar och häxor på biblioteket? Vad är det som pågår? Varför känns det som att allt inte står riktigt rätt till? Något mystiskt är i görningen. Innan du går hem kommer du ha varit med om magi, kraftfulla ritualer och ha löst ett mysterium.

För alla hästtokiga

Pia Hagmar har skrivit många hästböcker bland annat serien om Klara och böckerna om shetlandsponnyn Svante men även den populära deckarserien Dalslandsdeckarna. Under hennes besök på biblioteket 15 augusti kommer hon berätta om sina böcker och du får en förhandstitt på hennes senaste bok - En egen häst.

Anmälan

Du behöver anmäla dig till båda aktiviteterna och det kan du göra direkt på biblioteket eller via barn.biblioteket@lillaedet.se. Begränsat antal platser till lajvet så anmäl dig redan nu för att säkra din plats men senast 12 augusti.

Bokklubb

Är du mellan 8–12 år och älskar hästar och böcker? Då får du inte missa den nya bokklubben på Lödösefilialen under hösten. Mer information om bokklubben kommer under hösten.

Läs mer och se hela sommarlovsprogrammet på lillaedet.se/sommarlov Öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »