Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-11-19
Senast uppdaterad: 2020-11-19

Skolbibliotek på polska invigt

För att främja läsandet har modersmålsundervisningen startat upp ett skolbibliotek med litteratur på polska. I tisdags var det invigning för elever som har undervisning i polska som modersmål.

I tisdags, 17 november, var det invigning med bandklippning, tal, ballonger och chokladbollar för elever som har undervisning i polska som modersmål.

— Att kunna läsa och förstå sitt modersmål främjar också att man lär sig svenskan bättre. Språkförståelsen ökar för båda språken, säger modersmålslärare Aleksandra Westerdahl, som tagit initiativet till skolbiblioteket på polska.

Skolbiblioteket på polska ligger i Lärcentrums lokaler, där modersmålsundervisningen har tillgång till ett klassrum med skåp och hyllor. Där finns nu litteratur samlad som kan lånas hem för läsning. En del böcker i biblioteket står modersmålsundervisningen för, medan andra är bidrag från elever som nu vill låta boken komma en kompis till godo i stället. Det finns också en del spel för utlåning.

Lånetiden kan variera – tunnare böcker får man låna två veckor, medan tjockare kapitelböcker har en lånetid på kring en månad. Eleverna gör sina lån genom att skriva upp sig i en pärm som finns i anslutning till litteraturen.

— Jag hoppas att det här skapar ett större intresse hos eleverna för läsning, säger Aleksandra Westerdahl.

Läs mer om modersmålsundervisningen.

Det finns också spel på polska att låna.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »