Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-03-27
Senast uppdaterad: 2014-03-27

Skolan uppmärksammar Earth Hour genom maten

På lördag 29 mars är det dags för den årliga klimatmanifestationen Earth Hour. I alla skolrestauranger serveras det därför klimatsmart mat under torsdagen.

- Vi serverar klimatsmart burgare, som är en ekologisk och svensk råvara med mindre kött och mer vegetabilier, berättar kostchef Gun Mellqvist.

Skolan försöker i vanliga fall att minska köttmängden och att alltid erbjuda vegetariska alternativ. Vissa dagar serveras vegetariskt till alla.

Earth Hour är till för att uppmärksamma beslutsfattare på klimatproblemen genom att släcka lampan en timme. Nytt för Earth Hour i år är att fokus ligger på fyra olika teman, där de största klimatbovarna finns. "Biffen" är ett av dessa teman.

- Vi har skickat ut bordsryttare till skolans matsalsbord och tips på andra aktiviteter till lärarna, för att de tillsammans med eleverna ska kunna uppmärksamma Earth Hour, berättar kommunens energi- och klimatrådgivare Angelika Samuelsson. Några klasser kommer att göra egna bivaxljus, som de kan tända på lördag när de släcker lampan.

För att uppmuntra kommuninvånare att delta i Earth Hour delar Angelika Samuelsson ut ljus till kommuninvånare utanför ICA i Lödöse på torsdag eftermiddag och utanför ICA i Lilla Edet på fredag eftermiddag.

När det gäller temat "biffen" ger hon rådet att i första hand välja ekologiska produkter och att i andra hand välja närproducerat.

- Ät vegetariskt i alla fall en gång i veckan så gör du skillnad, säger Angelika Samuelsson.

 

Kommunerna Lilla Edet, Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Tanum och Strömstad har utmanat varandra i vem som får högst deltagande i Earth Hour. Läs mer om utmaningen och Earth Hour Öppnas i nytt fönster..

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »