Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-06-15
Senast uppdaterad: 2016-06-15

Sångstund för förskolebarn i Ströms slottspark

Sång och rörelser med musikskolan i Ströms slottspark.

Det är fullt av barn, pedagoger och en och annan föräldrar när det är dags för årets sångstund för alla förskolebarn i Ströms slottspark. Glada och energifulla barn passar på att hoppa, skutta, vinka och kramas till sångerna som de väl känner igen.

— Det här är ett trevligt tillfälle för oss på musikskolan och förskolorna att samla alla förskolebarn för gemensam allsång. Sångstunden är en tradition som funnits i många år och det började med att vi skulle ut och "maja". Nu har tillfället flyttats till juni månad, berättar Ingmarie Romell, musikledare i Lilla Edets kommun.

Ann-Catrine Persson, musiklärare, berättar vidare:

— Barnen har en gemensam sångskatt då jag är ute hos nästan alla förskolor och sjunger tillsammans med barnen ungefär en gång per månad. Det gör att barnen känner igen sångerna och rörelserna - så idag blir det allsång!

Förskolor från runtom i kommunen


På plats i Ströms slottspark är förskolor från bland annat Nygård, Lödöse, Lilla Edet och Ström. På Nygårds förskola har Bintu Malm Fraser, Marie Karlsson och Jessica Mitteli, alla barnskötare, tagit med sig barnen på utflykt till slottsparken för att sjunga och även fika. De berättar:

— Vi åker hit varje år. För barnen är det extra roligt att vi åker buss hit då det blir ett äventyr. Det är jätteroligt att det händer något speciellt och barnen känner även igen Ann-Catrine från sångstunderna.

En riktig somrig avslutning på sångstunden blev det med Idas sommarvisa.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »