Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-06-28
Senast uppdaterad: 2019-06-28

Rekordstort Skapande skola-stöd från Kulturrådet

Lilla Edets kommun har fått ett stort bidrag från Kulturrådet, hela 93% av det ansökta beloppet. Det öppnar upp nya möjligheter för barn och elever att möta professionell kultur under 2019–20.

Skapande skola-bidraget ges av Kulturrådet och syftet är att ge alla barn möjlighet att möta professionell konst och kultur i skolan och förskolan. Aktiviteterna som ges inom Skapande skola är något utöver skolans ordinarie arbete och genomförs i samarbete med en yrkesverksam kulturaktör.

Målet är att ge barn och elever från förskoleklass till årskurs 9 möjlighet att hitta nya sätt att utrycka sig, utveckla sitt skapade, uttrycka sin kreativitet och stärka sambandet mellan skolan och kulturen.


Tidigare aktiviteter inom Skapande skola

Stödet för Lilla Edet har ökat de senaste åren vilket bidrog till att alla elever under höst- och vårterminen 2018–19 fick delta i olika Skapande skola-aktiviteter.

Bland annat skapade förskoleklassbarn utsmyckningarna till Ström- och Fuxernaskolans fasader, elever i årskurs 4 var med i workshops i muntligt berättande och högstadieelever gick på teaterföreställningar med olika teman.


Rekordstort bidrag

Lilla Edets kommun får bidrag på 622 500 kronor av kulturrådet, vilket är rekord för vår kommun. Kultursamordnare Anna Svensson är väldigt glad över beskedet.

– Vi har tillsammans arbetat hårt i ledningsgruppen för bildningsförvaltningen, dess rektorsgrupp och förskolechefsgrupp samt kulturombudsgruppen för att uppnå detta. Tillsammans har vi utvecklat ett nytt koncept kring hur vi vill arbeta med Skapande skola utifrån ledorden arbetsro och trygghet i skolan och temat flytt/förändring/flykt/övergång.


Planerade aktiviteter

Inom ramen för Skapande skola blir det under det kommande läsåret bland annat dansmatte, film skapad med lerfigurer, hiphopdans och musikskapande.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »